BIZIT 2022

Microsoft: Još jedno upozorenje na Windows 10 ažuriranje

Windows 10 konačno dobija slobodu u ažuriranju, ali dok novi princip ne zaživi korisnici će morati da vode računa o Microsoft obaveštenjima koja su u vezi sa novim update-ovima. Tako se  nedavno pojavilo još jedno, koje korisnike obaveštava o potencijalnim problemima u okviru majskog ažuriranja.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da bi ažuriranje za Control Flow Guard sigurnosnu funkciju moglo da izazove ozbiljne komplikacije u okviru Google Chromium pretraživača (Chrome, Edge pretraživač, Vivaldi i drugi), a problem je prvo primećen u okviru Vivaldi pretraživača, da bi ga potom registrovao Google, te Microsoft na kraju potvrdio da se zaista radi o ozbiljnom problemu. Glavna posledica najnovije greške je što Chromium pretraživači rade tri do četiri puta sporije na Windows-u 10 nego na Windows-u 7, budući da ovaj drugi nije pogođen istim problemom.

PCPress.rs Image

Kao trenutno rešenje se nudi isključivanje Control Flow Guard opcije, što se u regularnim situacijama nikako ne preporučuje, budući da se nakon toga funkcionisanje pretraživača vraća u normalu.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google lansira verziju veb-sajta svoje obrazovne aplikacije Read Along za decu
SBB

Tagovi: , , , , ,