Microsoft lansira novi Q&A sajt

Ranije ove godine, Microsoft je najavio da će prestati sa izdavanjem MSDN Magazine-a, što je izazvalo bojazan šta će se desiti sa MSDN i TechNet forumima, koji su imali ogroman broj korisnih informacija vezanih za proizvode namenjene poslovnim korisnicima. Sada se zna da je Microsoft planirao da ove baze podataka migrira na novi sajt koji je nazvan Microsoft Q&A.

PCPress.rs Image

Kompanija je opisala novi sajt kao način da se brzo dođe do relevantnih informacija u vezi tehničkih problema, koje su postovali eksperti iz zajednice, kao i inženjeri iz Microsoft-a. Ovo neće biti zamena za klasičnu tehničku podršku, već mesto gde će ljudi moći da pronađu brzo rešenje za neke probleme sa kojima se sreću tokom upotrebe poslovnih Microsoft proizvoda.

Sajt će raditi na principu postavljanja upita u polju za pretragu, nakon čega će se prikazati postovi u kojima bi mogao da bude odgovor na postavljeno pitanje. Kao dodatak, korisnici mogu da prate određene postove i da taguju osobe od kojih žele da primaju dodatne informacije.

Pročitajte i:  Microsoft pravi „Zvezdanu kapiju“

Trenutno se na sajtu nalazi najviše informacija koje su vezane za Azure Cloud platformu, a dostupne su i teme u vezi Partner Center API-ja i Universal Windows Platform-e. Nove teme biće dodavane u narednih nekoliko meseci i očekuje se da će Microsoft Q&A biti potpuno funkcionalan sredinom 2020. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: