BIZIT plus

Microsoft Modern dodaci za rad od kuće

Pandemija korona virusa prouzrokovala je promenu u ponašanju zaposlenih i navikama u radu. Umesto u kancelariji, veliki broj zaposlenih u mnogim kompanijama sada radi od kuće, a konferencijske stolove za sastanke zamenile su aplikacije za tu namenu. Da bi olakšao upotrebu Teams alata za te namene, Microsoft je predstavio četiri, odnosno pet novih, Modern uređaja.

Microsoft Modern

Web kamera, slušalice, zvučnik

U pitanju su web kamera (prva koju je ova kompanija napravila posle čitave decenije), dva (odnosno tri) para slušalica i USB-C zvučnik. Svi ovi uređaji su u skladu sa Teams certification programom, koji je kompanija osnovala kako bi sertifikovala uređaje drugih proizvođača za rad sa njihovom aplikacijom. Glavne karakteristike tih uređaja su da moraju da imaju zaseban „Teams taster“ i premium mikrofon koji će obezbediti kvalitetan razgovor preko Teams-a. Do sada su Logitech i Jabra predstavili takve uređaje, a sada nam prvi put stižu Teams sertifikovani uređaji iz Microsoft-a.

Nova web kamera nazvana „Modern Webcam“, donosi rezoluciju 1080p sa 30 fps i podrškom za HDR. Kamera može da se kači na monitor, da stoji na stolu ili stalk, a obezbeđuje ugao gledanja od 78 stepeni. Ona nudi i neke dodatne opcije, kao što su „retuširanje lica“, „zaključavanje“ nivoa osvetljenja i automatski fokus. Za one koje brine privatnost, kamera poseduje integrisani poklopac sa LED indikatorom kada je aktivna. Po svom dizajnu, ova kamera dosta podseća na jedan od Microsoft-ovih poslednjih prethodnih modela , LifeCam HD 3000, koji je originalno predstavljen 2011. godine, samo što ovaj model ima zaobljenije ivice. Kamera će biti dostupna u prodaji od juna.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Microsoft je za korisnike spremio dva modela slušalica – „Modern“ model (koji postoji u žičnoj i bežičnoj varijanti), kao i Sufrace Headphones 2+. Oba modela poseduju Teams taster koji aktivira Teams na ekranu i obezbeđuje lako povezivanje na sastanke, pregled propuštenih poziva i glasovnih poruka. Sufrace Headphones 2+ ima rotirajuće jastučiće sa drajverima i sistem za aktivno smanjenje spoljnih šumova. Ove slušalice su već dostupne u prodaji, dok žičani model Modern slušalica treba da se pojavi u junu. Za bežični model još nema detalja o početku prodaje.

I na kraju, predstavljen je i Modern USB-C zvučnik – kompaktan zvučnik koji je lako prenositi. I on poseduje zasebno Teams dugme, kao i posebne kontrole za dupli mikrofon koji umanjuje šumove i za jačinu zvuka. Zvučnik poseduje 50 mm drajver, a isporučivaće se u specijalnoj zaštitnoj torbici. I ovaj zvučnik će se u prodaji naći u junu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: