Microsoft najavio veliki upgrade Xbox Series S konzole

Xbox Series S je gaming konzola, manjih dimenzija i nešto lošijih specifikacija od Series X konzole, ali „dovoljno dobra“ za pokretanje većine najnovijih Xbox igara. Zahvaljujući njoj, Microsoft je pokrio deo tržišta koji možda nije bio spreman da izdvoji novac za najbolju konzolu. Tim (pametnim) potezom, proširena je baza korisnika i potencijalnih kupaca igara, koje inače predstavljaju najveći izvor zarade u industriji gaming konzola.

PCPress.rs Image

Naravno, jeftinije znači i da su morali da se naprave i neki kompromisi, a u ovom slučaju najveći je bio u veličini smeštajnog prostora. Originalni Xbox Series S poseduje 512 GB prostora za smeštanje igara, što je u praksi značilo da su korisnici često morali da brišu neke starije igre da bi instalirali nove. Jedno od rešenja je bilo da se dokupi (preskupa) ekspanziona kartica, ali to je znatno povećavalo troškove konzole, što su korisnici upravo želeli da izbegnu.

Microsoft je sada ponudio mnogo bolje rešenje. U pitanju je najava nove verzije Xbox Series S konzole koja će u startu imati duplo više smeštajnog prostora (1 TB), a biće dostupna na tržištu od 1. septembra, u „Carbon Black“ boji. Cena ove konzole biće 350 dolara, što je oko 30 dolara jeftinije nego što je danas potrebno za kupovinu standardne Xbox Series S konzole sa ekspanzionom karticom od 512 GB.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,