BIZIT plus

Nigerija zabranila rad kripto berzi Binance

Nigerijski regulator tržišta naložio je najvećoj svetskoj berzi kriptovaluta Binance da obustavi svoje operacije u zemlji. Regulator navodi da je lokalna jedinica koja je privukla nigerijske investitore putem veb stranice ilegalna.

PCPress.rs Image

Kompanija nije registrovana

„Lokalnoj jedinici Binance Nigeria Limited je naloženo da odmah prestane da privlačenjem nigerijskih investitora u bilo kom obliku“, navela je Komisija za hartije od vrednosti (SEC). U obaveštenju se navodi da kompanija nije registrovana ili regulisana, što je čini nezakonitom.

Američka komisija za hartije od vrednosti je tužila Binance i Coinbase zbog navodnog kršenja njenih pravila.

Prošle godine, nigerijska SEC je objavila skup propisa za digitalnu imovinu. Zapravo, Nigerija pokušava da pronađe sredinu između potpune zabrane kripto imovine i njihove neregulisane upotrebe.

Nigerijska centralna banka je 2021.godine zabranila bankama i finansijskim institucijama da se bave ili omogućuju transakcije u digitalnim valutama.

Mlađa populacija u Nigeriji koja je vešta u tehnologiji sa oduševljenjem je prihvatila kriptovalute. Korišćenjem peer to peer trgovanja koje nude kripto berze izbegavaju se zabrane finansijskog sektora.

Pročitajte i:  Binance prekida pružanje usluga u nigerijskoj valuti

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,