Microsoft napušta Office mobilne aplikacije za Windows 10

Microsoft rekonstruiše svoju mobilnu strategiju, kako bi je reorganizovao u nešto što bi imalo smisla na duže staze, budući da je njegova mobilna platforma pomalo zapostavljena. Stoga je prinuđen da se fokusira samo na određene projekte, te da neke potpuno napusti.

PCPress.rs Image

Jedan od projekata čiji su dani odbrojani je i Office Mobile za Windows 10, set aplikacija koji je korisnicima dozvoljavao da pokreću Office paket na uređajima poput Windows 10 telefona. Lansirane kao UWP aplikacije, Office Mobile su funkcionisale i na tabletima koji su radili uz pomoć Microsoft-ovog operativnog sistema. Budući da su Windows telefoni stvar prošlosti, te da je malo tableta koji imaju Windows 10, Microsoft odustaje od Office Mobile, te se koncentriše na Android i iOS verzije paketa.

PCPress.rs Image

Gubitak nije tako dramatičan kao što deluje na prvi pogled, budući da je i Windows 10 Mobile već na izmaku postojanja, te se očekuje da platforma sigurnosna ažuriranja dobija do sredine 2019. godine, kada će biti spremna za gašenje. Kada su desktop računari u pitanju, Office savršeno funkcioniše, te uskoro dobija i neka unapređenja. Tako pomeranje fokusa na Android i iOS uopšte ne iznenađuje, te su ove platforme već neko vreme centar interesovanja kompanije Microsoft kada je reč o mobilnim aplikacijama.

Pročitajte i:  Nova Windows AI opcija snima sve što radite na računaru

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,