Microsoft objavio da prestaje sa razvojem igara za Xbox One

Skoro tri godine nakon životnog ciklusa Xbox Series X/S, Microsoft kaže da više ne pravi igre za Xbox One. Iako će kompanija nastaviti da podržava tekuće naslove prethodne generacije kao što su Minecraft i Halo Infinite, nijedan Xbox Game Studios tim ne radi na novim naslovima za stariju konzolu.

PCPress.rs Image

Xbox One igre možete igrati preko Xbox Cloud Gaming-a

Ovaj potez se morao desiti u nekom trenutku kako bi se izbeglo da novije i složenije igre budu sputane hardverskim ograničenjima decenijskog Xbox One-a. Ipak, omogućeno je da oni koji se drže Xbox One-a igraju naslove Serije X/S kao što su Starfield i Forza Motorsport preko Xbox Cloud Gaming-a.

Vest dolazi nakon snažnog predstavljanja za Xbox na velikom godišnjem predstavljanju prošlog vikenda. Najavio je nove naslove kao što su South of Midnight i Clockwork Revolution. Udaljavanje od Xbox One-a oslobodiće Microsoft-ove timove okova prethodne generacije. Međutim, neki programeri su izrazili zabrinutost da ih Xbox Series S, koja je manje moćna od Series X, takođe sputava. Ipak, Microsoft-ovi studiji su sada u mogućnosti da bolje optimizuju svoje projekte za Series S.

Pročitajte i:  Microsoft partner sa Mistralom u poslu sa AI izvan OpenAI 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,