ePlaneta

Samsung najavljuje novu funkciju praćenja zdravlja srca za korisnike Galaxy Watch-a

Kada se otkrije neuobičajen ritam srca, korisnik će dobiti obaveštenje koje ukazuje da je njegov otkucaj srca nenormalan i da bi trebalo uradi EKG test za dalju analizu – funkciju koju Galaxy Watch takođe nudi.

PCPress.rs Image

Korisnici Samsung Galaxy Watch-a će dobiti dublji pogled na svoje zdravlje

Tehnološki gigant najavio je 14. juna da će njegova funkcija obaveštenja o nepravilnom srčanom ritmu (IHRN – Irregular Heart Rhythm Notification), koja je dobila odobrenje FDA tek prošlog meseca, biti dostupna korisnicima One UI 5 Watch kasnije ovog leta. Biće proširen na prethodna izdanja u narednim mesecima. U vezi sa praćenjem elektrokardiograma aplikacije Health Monitor, Samsung kaže da će funkcija nepravilnih otkucaja srca (koja radi neprekidno u pozadini kada je omogućena) analizirati i otkriti neobične srčane ritmove koji ukazuju na moguću atrijalnu fibrilaciju.

Kada se otkrije, korisnik će dobiti obaveštenje koje ukazuje da je njegov otkucaj srca nenormalan i trebalo bi da uradi EKG test za dalju analizu. Zašto je to toliko važno? Atrijalna fibrilacija se smatra ranim znakom velikog srčanog oboljenja. Prema CDC-u, bolesti srca su vodeći uzrok smrti odraslih u Sjedinjenim Državama. A pošto su simptomi AFib-a generalno tihi, većina ljudi nikada ne bi bila svesna problema.

Pročitajte i:  Samsung objavio planove za buduće pametne nosive uređaje

Samsung kaže da je IHRN funkciju takođe odobrilo korejsko ministarstvo za bezbednost hrane i lekova i da će biti uvedena na desetak drugih tržišta pored SAD – uključujući Argentinu, Azerbejdžan, Kostariku, Dominikansku Republiku, Ekvador, Gruziju, Gvatemala, Hong Kong, Indonezija, Koreja, Panama i UAE.

One UI 5 sat takođe će korisnicima Galaxy Watch-a obezbediti tri nove funkcije vezane za spavanje, plus personalizovanu zonu otkucaja srca koja analizira fizičke sposobnosti i postavlja optimalne nivoe vežbanja.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Samsung najavljuje novu funkciju praćenja zdravlja srca za korisnike Galaxy Watch-a

  • 22. 06. 2023. at 20:14
    Permalink

    Dobra je vest sto samsung najvljuje novu funkciju pracenja zdravlja srca za korisnike galaxy. Ove osobe koje maju problema sa srcem i slab imunoloski sistem, moraju da vode racuna o zdravom nacinu ishrane da bi sacuvali svoje zdravlje i produzili zivotni vek, a tu je i Solis kuvalo za pirinac gde se sve sprema na pari zbog zdrave i korisne ishrane.

Comments are closed.