Microsoft Office za Android omogućava snimanje i transkripciju voice snimaka

Nakon uvođenja Dark Mode-a za Microsoft Office za Android ranije ove godine, Microsoft sada dodaje još jednu funkciju u aplikaciju.

PCPress.rs Image

Microsoft predstavlja novu funkciju postupno

Nova funkcija će vam omogućiti da lako snimate i transkribujete voice snimke na telefonu, što ga čini odličnim dodatkom za novinare, studente i slično. Prema objavi na blogu Microsoft Office Insider, nova funkcija snimanja glasa u Microsoft Office-u za Android koristiće transkripciju govora u tekst uživo, kako bi vam pomogla da lako snimite voice beleške i transkribujete ih za dalju upotrebu. Takođe podržava sinhronizovano isticanje teksta tokom reprodukcije da bi vam pomoglo da lako pregledate svoju voice belešku, a nudi čak i mogućnost deljenja snimaka/transkripcija sa drugim aplikacijama Microsoft 365.

Ako ste pretplatnik Microsoft 365-a, funkcija će vam takođe omogućiti da delite i transkribujete unos različitih govornika, na osnovu njihovog identiteta. Da biste koristili novu funkciju, moraćete da preuzmete najnoviju verziju Microsoft Office-a za Android iz Play prodavnice. Zatim dodirnite dugme +  na dnu Home taba i izaberite novu Voice opciju iz Quick Capture dela da biste napravili novi voice snimak. Tada možete započeti snimak govorne beleške i dodirnite dugme Done kada završite. Aplikacija će sačuvati vaš snimak kao voice card i moći ćete da pregledate sve svoje snimke u prikazu liste u aplikaciji. Funkcija će automatski transkribovati snimak i moći ćete da vidite transkripciju kada dodirnete snimak na listi.

Pročitajte i:  Korisnici Androida uskoro bi mogli da zamene Google Assistant sa ChatGPT

Ukoliko želite da pregledate svoj snimak, moraćete da izaberete voice card za reprodukciju sa sinhronizovanim isticanjem teksta. Aplikacija Microsoft Office za Android takođe će prikazati sve vaše voice card na Home tabu radi lakšeg pristupa. Da biste koristili funkciju, moraćete da instalirate Microsoft Office za Android v16.0.14026.20096 ili noviju verziju na telefon i podesite jezik/region na engleski (Sjedinjene Države). Vredi napomenuti da Microsoft predstavlja novu funkciju postupno, tako da se možda neće odmah pojaviti na vašem telefonu.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,