Microsoft otkazao učešće na sajmu E3 2023

Nintendo je ranije otkazao učešće na događaju.

PCPress.rs Image

Značajan udarac za industriju video-igara

Godišnji sajam video igara E3 ovog juna se vraća u Kongresni centar u Los Anđelesu. Po prvi put od početka pandemije, Microsoft neće učestvovati na sajmu. S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje najnovijih igara 11. juna i kasnije ćemo podeliti više detalja”, rekao je portparol Xbox-a. „Takođe se radujemo zajedničkom strimovanju događaja kao deo E3 godišnjeg sajma i najavljujemo da nećemo biti fižički na E3 izložbenom prostoru.

Glasine o Microsoft-ovom prisustvu na E3 događaju 2023 počela su da kruže početkom februara. Prema izveštajima, IGN-a, Microsoft, zajedno sa Sony-ijem i Nintendom, neće imati direktno prisustvo u izložbenom prostoru. Postojala je nada da će Microsoft ipak biti na događaju nakon što je objavio da će emitovati namenski Starfield showcase 11. juna, istog dana kada počinje E3 sajam video igara. Microsoft-ova odluka da preskoči dolazak na E3 stiže nakon što je Nintendo prošlog meseca naveo da uopšte neće prisustvovati na događaju. Sony tek treba da objavi da li će učestvovati.

Pročitajte i:  Activision QA - najveći američki sindikat u svetu video igara 

Odsustvo čak i jednog proizvođača konzola sa izložbenog prostora na sajmu E3 predstavlja značajan udarac za industriju video-igara. Sajam je izgubio veliki deo svog sjaja 2019. godine. Tada je ESA (američka trgovinska organizacija) nenamerno objavila kontakt informacije više od 2.000 novinara, analitičara i kreatora sadržaja. Pandemija i pojava konkurentskih događaja poput Summer Game Fest-a nisu dozvolili E3 sajmu da se vrati u punom sjaju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,