BIZIT plus

Meta ukida NFT podršku za Facebook i Instagram

Podrška prestaje tačno godinu dana nakon što je Zakerberg najavio prodor u „digitalne kolekcionarske predmete“.

PCPress.rs Image

„Godina efikasnosti“

Meta ukida podršku za NFT na Facebook-u i Instagram-u manje od godinu dana nakon nastojanja da usvoji „digitalne kolekcionarske predmete“ na svojoj platformi. Nove promene stižu nakon što je kompanije otpustila hiljade radnika i zatvorila brojne projekte. Mark Zakerberg je opisao ovu godinu kao „godinu efikasnosti kompanije“.

„Za sada ukidamo digitalne kolekcionarske predmete (NFT). Želimo da se fokusiramo na druge načine podrške kreatorima, ljudima i preduzećima“, napisao je Stephane Kasriel, šef odeljenja za trgovinu i finansijske tehnologije kompanije. „Naučili smo mnogo toga što ćemo moći da primenimo na proizvode koje nastavljamo da gradimo. Trudićemo se da podržimo kreatore, ljude i preduzeća u našim aplikacijama, kako danas tako i u metaverzumu. On je dodao da će se kompanija usredsrediti na „operacije za monetizaciju za Reels“ i „plaćanja preko poruka na Meta platformi“.

Nove promene stižu skoro tačno godinu dana nakon što je Zakerberg objavio da Instagram radi na razvijanju podrške za NFT. NFT podrška za Instagram je debitovala prošlog maja. Kompanija je najavila još jedno značajno proširenje ove funkcije u novembru. Tada su postojali planovi da kreatori imaju mogućnost da kreiraju i prodaju kolekcionarske predmete direktno na Instagram-u.

Kasriel nije naveo zašto je Meta promenila svoje planove vezane za NFT, za koji je Zakerberg sugerisao da bi mogao da igra veliku ulogu u metaverzalnim planovima kompanije. „Nadam se da znate, odeća koju vaš avatar nosi u metaverzumu, može biti u osnovi kreirana kao NFT i možete je nositi na različitim mestima“, rekao je Zakerberg prošle godine.

Pročitajte i:  Threads testira „današnje teme“  

Ovo nije jedina ambiciozna inicijativa koja je propala u poslednjih godinu dana. Meta je takođe zatvorila svoj kripto novčanik, Novi, za koji je navela da ima podršku za NFT. Kompanija je takođe prekinula projekte sa svojom metaverzalnom divizijom, Reality Labs, i svojim programom koji je plaćao bonuse kreatorima Reels-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,