Microsoft Outlook će uskoro pisati emailove umesto vas

Microsoft objavljuje novu funkciju za Outlook na webu, koja može da pregleda ono što ste napisali i da ponudi predloge koji mogu poboljšati “ton vašeg emaila”.

PCPress.rs Image

Grammarly može da se skloni

Kako je izvestio Onmsft, „Tone Detection“ je deo Microsoft Editor-a i oponaša druge onlajn editore, poput Grammarly-a, dajući vam savete u realnom vremenu o tome kako se bolje izraziti u komunikaciji, kao i konvencije o interpunkciji, osetljive geopolitičke reference i opštu formalnost . Funkcija Tone Detection je trenutno u razvoju; Microsoft 365 roadmap predviđa javno izdanje za septembar 2021. Ako se radujete isprobavanju Tone Detection-a, vredi napomenuti da će ova funkcija biti podrazumevano onemogućena za sve korisnike, pa ćete morati da odete u meni Microsoft Editor Settings da biste je omogućili.

Kada funkcija bude zvanično objavljena u septembru, Outlook web aplikacija će dodati browser ekstenziju za novu funkciju. Onlajn editori postoje godinama u različitim oblicima; funkcije za proveru pravopisa ugrađene su u mainframe računare od kasnih 1970-ih. Skoro svaki uređaj koji sada koristimo za kucanje, uključuje i tekst za predviđanje, što može ubrzati proces pisanja poruka i emailova.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Ton kao izazov i inspiracija

Verovatno ćemo u budućnosti videti funkcije poput Tone Detection ugrađene u browsere i aplikacije, s obzirom na to koliko su korisne u pomaganju efikasne komunikacije, kako na radnom mestu, tako i izvan njega. U situacijama kada postoji jezička barijera, sam prevoditeljski softver nije uvijek dovoljan za stvaranje razumljivog prepisa, ali razvoj softvera za uređivanje u stvarnom vremenu mogao bi dovesti do konverzacijski preciznih prevoda u narednih nekoliko godina. Izvan komunikacije na više jezika, glasovna intonacija i govor tela doprinose tonu vokalnog razgovora na način koji je teško replicirati preko teksta.

Uočena je razlika između načina na koji muškarci i žene šalju poslovne emailove, koja sugeriše da će žene, na primer, češće koristiti prijateljski, izražajan jezik. Iako će vam Tone Detection  softver verovatno reći da li ste napravili gramatičku grešku ili da bi vaša poruka mogla biti pogrešno protumačena, biće zanimljivo videti kako AI za uređivanje funkcija daje predloge za poslovnu komunikaciju.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,