BIZIT plus

Microsoft planira da ažurira vaš računar umesto vas

Ako već neko vreme niste ažuririrali Windows 10 na računaru, možda ćete otkriti da će Microsoft to uskoro učiniti umesto vas.

PCPress.rs Image

Microsoft će se sam pobrinuti za ažuriranje

Čini se da firma iz Redmonda više ne može da čeka da se neki korisnici prebace na najnoviji operativni sistem, što znači da će operativni sistemi nekih korisnika uskoro biti nadograđeni svidelo im se to ili ne. Oni koji su pogođeni ovom automatskom nadogradnjom biće svi koji i dalje koriste Windows 10 verzije 1903 na svojim računarima, a Microsoft od ovog meseca više ne podržava ovaj zastareli softver. Prema Windows Latest, Microsoft je počeo da obaveštava korisnike o promeni i vestima da će prinudno nadograđivati računare bez ikakvih dozvola. Ova vest ne bi trebalo da predstavlja šok od kada je Microsoft početkom ove godine najavio da će ukinuti podršku za Windows 10 verzije 1903 8. decembra 2020.

Ovo se odnosi na sledeća izdanja operativnog sistema Windows 10 objavljena u maju 2019. godine:

  • Windows 10 Home, version 1903
  • Windows 10 Pro, version 1903
  • Windows 10 Pro Education, version 1903
  • Windows 10 Pro for Workstations, version 1903
  • Windows 10 Enterprise, version 1903
  • Windows 10 Education, version 1903
  • Windows 10 IoT Enterprise, version 1903
Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

„Ova izdanja više neće primati bezbednosna ažuriranja nakon 8. decembra 2020.“, dodala je kompanija. Iako su neke ispravke operativnog sistema Windows 10 za korisnike stvorile poznate probleme – na primer, pokvareni štampači i strašni Plavi ekran smrti – ipak je dobra ideja da vaš računar bude u toku sa svim najnovijim izdanjima kompanije Microsoft. Kao što kompanija objašnjava, „U operativnom sistemu Windows 10 vi odlučujete kada i kako ćete dobiti najnovije ispravke da bi vaš uređaj radio nesmetano i sigurno. Kada izvršite ažuriranje, dobićete najnovije ispravke i poboljšanja bezbednosti, pomažući uređaju da radi efikasno i ostanite zaštićeni “. Da biste bili u toku, izaberite Start > Settings > Update & Security > Windows Update > Windows Update, I onda izaberite Check for updates.

Izvor: Express.co.uk

Facebook komentari: