BIZIT plus

Microsoft potvrdio da kupuje cybersecurity kompaniju RiskIQ

Microsoft je zvanično potvrdio da preuzima RiskIQ, cybersecurity kompaniju iz San Franciska, koja nudi cloud zasnovan softver i AI za prepoznavanje pretnji u vidu servisa za organizacije. Finansijski detalji ove akvizicije nisu objavljeni, mada su se ranije nezvanično pominjale informacije o transakciji vrednoj više od pola milijarde dolara. RiskIQ servisi bi trebali da se integrišu u Microsoft-ova bezbednosna rešenja.

riskiq

RiskIQ je mapirala detalje o web sajtovima i mrežama, domenima, sertifikatima i druge informacije (uključujući i WHOIS podatke), nudeći kompanijama podatke koji sve podaci o njihovim uređajima i servisima mogu da se vide izvan kompanijskog firewall-a. To pomaže kompanijama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime se limitiraju mogućnosti malicioznih napada. Inkorporiranje RiskIQ tehnologija u Microsoft-ove core proizvode obezbediće bolji pregled globalnih pretnji Microsoft-ovim klijentima. To će organizacijama pomoći da smanje rizike, koji su povezani sa hakerskim i ransomware napadima.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri runde investiranja dobio 83 miliona dolara. Elias Manousos, CEO i suosnivač komapnije, rekao je da je presrećan zbog akvizicije, jer će njihova tehnologija dobiti ogroman značaj i pristup do velikog broja potencijalnih korisnika.

Pročitajte i:  Microsoft je nadogradio besplatnu verziju Copilot-a na GPT-4 Turbo

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: