Dahua

Microsoft povećava cene za Xbox Series X i Game Pass u većini zemalja

Ako ste bili zainteresovani da preuzmete Xbox Series X, možda bi bilo pametno da to učinite do kraja jula osim ako niste u SAD-u, Japanu, Čileu, Brazilu ili Kolumbiji. Počevši od 1. avgusta, Xbox Series X koštaće 650 USD u Kanadi, 480 GBP u Velikoj Britaniji, 550 EUR u većini evropskih zemalja i 800 AUD u Australiji.

PCPress.rs Image

Cena Xbox Series S konzole se ne menja

Cene Xbox Series S ostaju iste na svim tržištima i iznose 250 USD. Microsoft će uskoro predstaviti crni model sa 1TB skladišnog prostora za 349 dolara. Microsoft-ovi sopstveni studiji više ne prave igre za Xbox One. Ako ne želite da kupite Series X ili S, i dalje možete da strimujete predstojeće igre kao što su Starfield i Fable na stariju konzolu preko Game Pass Ultimate.

Xbox Game Pass će uskoro koštati 11 USD mesečno, što je povećanje od 1 USD. Game Pass Ultimate dobija veći skok, sa 15 dolara mesečno na 17 dolara. Promene cena će stupiti na snagu za nove članove Xbox Game Pass-a 6. jula. Neće se primenjivati za postojeće pretplatnike do 13. avgusta. Ako slučajno imate pristup Game Pass-u preko godišnjeg koda, promene cene neće uticati na vas dok ne dođe vreme da je obnovite.

Pročitajte i:  Novi Microsoft Teams radi brže i zahteva manje memorije

Ovo je prvi put da je Microsoft povećao cene za Game Pass otkako je uveo uslugu 2017. godine kao deo prelaska sa Xbox Live Gold-a. Ipak, bilo je neizbežno da će cene u jednom trenutku porasti. Važnost Game Pass-a za Xbox-ov poslovni model je nesumnjivo bila faktor u odluci.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,