ePlaneta

Microsoft povećava cene za Xbox Series X i Game Pass u većini zemalja

Ako ste bili zainteresovani da preuzmete Xbox Series X, možda bi bilo pametno da to učinite do kraja jula osim ako niste u SAD-u, Japanu, Čileu, Brazilu ili Kolumbiji. Počevši od 1. avgusta, Xbox Series X koštaće 650 USD u Kanadi, 480 GBP u Velikoj Britaniji, 550 EUR u većini evropskih zemalja i 800 AUD u Australiji.

PCPress.rs Image

Cena Xbox Series S konzole se ne menja

Cene Xbox Series S ostaju iste na svim tržištima i iznose 250 USD. Microsoft će uskoro predstaviti crni model sa 1TB skladišnog prostora za 349 dolara. Microsoft-ovi sopstveni studiji više ne prave igre za Xbox One. Ako ne želite da kupite Series X ili S, i dalje možete da strimujete predstojeće igre kao što su Starfield i Fable na stariju konzolu preko Game Pass Ultimate.

Xbox Game Pass će uskoro koštati 11 USD mesečno, što je povećanje od 1 USD. Game Pass Ultimate dobija veći skok, sa 15 dolara mesečno na 17 dolara. Promene cena će stupiti na snagu za nove članove Xbox Game Pass-a 6. jula. Neće se primenjivati za postojeće pretplatnike do 13. avgusta. Ako slučajno imate pristup Game Pass-u preko godišnjeg koda, promene cene neće uticati na vas dok ne dođe vreme da je obnovite.

Pročitajte i:  Microsoft potvrdio gašenje svog podvodnog data centra

Ovo je prvi put da je Microsoft povećao cene za Game Pass otkako je uveo uslugu 2017. godine kao deo prelaska sa Xbox Live Gold-a. Ipak, bilo je neizbežno da će cene u jednom trenutku porasti. Važnost Game Pass-a za Xbox-ov poslovni model je nesumnjivo bila faktor u odluci.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,