Microsoft povezao Word i Linkedln

Počinjemo da vidimo rezultate od Microsoft-a koji je prošle godine kupio LinkedIn, kao što je integracija sa Outlook-om. Sada kompanija koja je stvorila Office unosi AI u vašu potragu za poslom pomoću nove funkcije u Word-u koja je podržana LinkedIn-om pod nazivom Resume Assistant.

PCPress.rs Image

Korisnici Office 365 će sada imati direktnu integraciju LinkedIn-a prilikom sastavljanja rezimea u Word-u. Microsoft tvrdi da se u Word-u ažurira više od 80% rezimea, što znači da bi ovaj novi pomoćnik bio od koristi velikom broju ljudi, koji menjaju uloge i poslove mnogo brže nego u prošlosti. Resume Assistant donosi primere drugih ljudi iz odabranog polja kako bi vam pomogao da opišete radno iskustvo u svom rezimeu. Takođe možete videti najistaknutije veštine na LinkedIn-u što vam može pomoći da biste znali koje da uključite u vaš rezime, kao neka vrsta ključnih reči za poslove.

PCPress.rs Image

Resume Assistant će vam takođe pomoći da prilagodite vaš rezime na osnovu oglasa za posao, dobijaćete stručnu pomoć preko LinkedIn-ove freelance platforme ProFinder, za pomoć u pisanju rezimea i saveta vezane za intervjue. Takođe ćete moći da kažete regruterima na LinkedIn-u da ste slobodni za novi posao bez upozoravanja vaših trenutnih šefova iz Word-a, uz Open Candidates.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Ova ažuriranja će prvo biti dostupna u Australiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Indiji, Irskoj, Japanu, Singapuru, Južnoj Africi, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, a u narednim mesecima biće dostupno na više platformi i tržišta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,