BIZIT plus

Microsoft predstavio Windows Server 2012

Novi server je razvijen na Cloud platformi za sve moderne data centre.

Kompanija Majkrosoft objavila je dostupnost Windows Servera 2012 za korisnike širom sveta. Tokom globalne online prezentacije, novi server definisan je kao kamen temeljac Cloud sistema, koji korisnicima pruža modernu platformu za aplikacije koje su im potrebne.

Microsoft Windows Server 2012 highlightsPrimenjujući iskustvo u vođenju globalnih data centara koji rade zahvaljujući stotinama hiljada servera, Majkrosoft je razvio novi Windows Server 2012 i na taj način doneo više od 200 usluga baziranih na Cloud platformi. Novi server zapravo proširuje uvreženu definiciju servera uključujući do sada tradicionalno odvojene tehnologije, kao što su advanced storage, networking, virtualization i automation capabilities. Sa nekoliko stotina novih usluga u kombinaciji sa Windows Azure i System centrom, Windows Server 2012 omogućuje korisnicima da upravljaju aplikacijama i servisima bilo na privatnom, javnom ili administriranom Cloudu, uz daleko veću brzinu i snagu njihovih data centara.

Predsednik Majkrosoft Server and Tools Business odeljenja, gospodin Satja Nadelja (Satya Nadella) istakao je na prezentaciji da operativni sistemi oduvek predstavljaju srce IT industrije i da u novom svetu razvoja Cloud tehnologija, novih mogućnosti za umrežavanje uređaja i upravljanje velikim podacima, doživljavaju svoj procvat.

Pročitajte i:  Microsoft lansira Copilot Pro  

“Naše iskustvo, kao kompanije čiji se operativni sistemi i aplikacije koriste širom sveta, omogućilo nam je da razvijemo Cloud operativni sistem koji, zahvaljujući Windows Azure platformi i Windows Serveru, omogućuje korisnicima da razviju data centre bez ikakvih ograničenja.” – zaključio je Nadelja.

Sedamdeset korisnika širom sveta, koji su i pre zvaničnog lansiranja novog servera imali prilike da isprobaju njegove mogućnosti očekuju prosečnu uštedu od 15 produktivnih sati godišnje po svakom zaposlenom, uz velike uštede prilikom administracije servera odnosno mreže. Predstavnici kompanije Menzes Aviation koja zapošljava preko 17.000 ljudi i zahteva brz, personalizovani put do podataka za svakog zaposlenog, kao i kompanije Equifax, provajdera koji organizuje i upravlja podacima više od 500 miliona korisnika i 81 milion biznis korisnika, izrazili su veliko zadovoljstvo novim mogućnostima koje im pruža Windows Server 2012.

“Ovo za nas predstavlja dramatičan korak napred i ujedno nam omogućava jednostavno smanjenje troškova” – rekao je Martin Galington, potpredsednik IT sektora u kompaniji Menzes Aviation.

“Windows Server 2012 je revolucionaran za vođenje našeg data centra. On nam omogućuje da brže i lakše odgovorimo našim zadacima i poslovnim potrebama”- izjavio je Brajan Garsija, šef razvoja tehnologija u kompaniji Equifax i dodao da sa povećanom efikasnošću u poslovanju, kompanija ima više vremena da radi na inovacijama i razvoju kompanije.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Više informacija o Windows Serveru 2012 i Cloud operativnom sistemu možete pronaći na linku http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/new.aspx .

Facebook komentari: