Samsung predstavio nove “pametne” pećnice

Smart OvenPametna i kompaktna pećnica mame dodatnim kapacitetom i energetskom efikasnošću

Kompanija Samsung Electronics Ltd, tržišni lider i nagrađivani inovator u oblasti potrošačkih elektronskih uređaja predstavila je na sajmu IFA 2012. pametnu i kompaktu pećnicu – dva nova i inovativna unapređenja rastuće palete kuhinjskih aparata. Ovi novi proizvodi inspirišu korisnike da iskažu svoja kulinarska umeća na odgovarajući način, ali i da uštede na energiji i prostoru u kuhinji.

„Mi pomno pratimo sve veće potrebe naših potrošača“, rekao je Bo-Keun Jon, predsednik i direktor poslovne jedinice za potrošačku elektroniku i direktor poslovne jedinice za digitalne aparate u kompaniji Samsung Electronics. „Imajući to u vidu, mi lansiramo nove kuhinjske aparate koji potrošaču nude više udobnosti, veći kapacitet, bolje energetske funkcije i veću estetiku.“

Ova poboljšanja su primenjena na najnovije pametne pećnice koje zauzetim potrošačima omogućavaju da obave kuhinjske zadatke u dogledno vreme kroz sofisticirane funkcije kao što je SmartSense tehnologija koja detektuje i automatski primenjuje optimalan način i vreme pripreme hrane.

Slično tome, Samsungova najnovija linija kompaktnih pećnica se sastoji od velikog izbora pećnica standarnih i kompaktnih veličina. Svi ti uređaji poseduju besprekoran dizajn i imaju status pećnica sa najvećim kapacitetom u kategoriji kompaktnih pećnica do 50l, kao što spadaju u prve svetske energetski efikasne pećnice klase A-30%, sa uštedom električne energije od 30%.

Pročitajte i:  Apple Watch Series 10 i ekran ultra veličine

Visok kapacitet, niska potrošnja energije

Compact OvenSa novom Samsungovom kompaktnom pećnicom, potrošači dobijaju najbolje: pećnicu velikog kapaciteta u kojoj mogu da se pripreme veliki porodični obroci koja je istovremeno kompaktna i energetski efikasna. Porodice kao i pojedinci će moći da pripreme hranu efikasnije u pećnici od 50 l zapremine, koja je značajno veća od konvekcijske kompaktne pećnice .

Pored toga, kompaktna pećnica je dobila energetsku oznakuA-30%,kao uređaj sa uštedom električne energije od 30%, čime je postala prva kompaktna pećnica koja je dobila takvu ocenu za svoju energetsku efikasnost. Bilo da spremaju obrok za jednu osobu ili za zabavu sa velikim brojem zvanica, korisnici mogu da budu sigurni da upotreba kompaktne pećnice ni na koji način neće ugroziti okolinu.

Sa svojim revolucionarno tankim dizajnom, kontrolom osvetljenja kao i besprekorno ugrađenom ručkom za vrata i okvirom, Samsungova kompaktna pećnica omogućava svakom kuvaru da priprema obroke sa stilom. Kompaktna pećnica ima pet načina rada: pećnica, kombinovana parna pećnica, kombinovana mikrotalasna pećnica, parna pećnica i mikrotalasna pećnica, čime se nudi mnoštvo načina pripremanja hrane kao što su pečenje testa i mesa, grilovanje i kuvanje na pari.

Pročitajte i:  Za sve koji su u potrazi za novim televizorom, imamo idealan paket za vas

Pored toga, kompaktna pećnica ima iDual Convection funkciju koja omogućava ujednačenije pripremanje hrane, dopuštajući na taj način korisniku da pripremi velike obroke, a da pri tome očuva optimalni nivo vlažnosti i temperature hrane.

Novi modeli kompaktne pećnice će biti dostupni u Evropi od oktobra 2012.

Pametna pećnica zapremine 45 litara

Samsungova pametna pećnica za postavljanje na radnu površinu može da se pohvali neverovatnim kapacitetom od 45 litara što potrošaču omogućava da priprema različita jela. Potrošači takođe imaju pristup inovativnim funkcijama poput Smart Sense tehnologije i senzora vlažnosti za ujednačeno pripremanje hrane putem automatskog detektovanja vlažnosti unutar pećnice i prilagođavanja načina pripremanja. Ova tehnologija takođe obezbeđuje optimalni način pripremanja hrane, a vreme je podešeno tako da pruži najbolje performanse. Jednostavnim dodirom, korisnici imaju opciju da izaberu jedan od osam Sensor Auto programa za pripremanje hrane, a pećnica dalje sve obavlja sama.

Pored toga, Samsungova pametna pećnica poseduje i četvrtasti keramički pleh koji uvećava prostor pećnice kako bi mogli da se smeste veliki obroci kao što nudi mogućnost pripremanja hrane na više nivoa. Pleh je posebno koristan pri pečenju u konvekcijskom režimu rada.

Pročitajte i:  Samsung je prvi tehnološki gigant koji je lansirao pametni prsten

Takođe, revolucionarni “Crusty Plate” radi u sprezi sa gril načinom rada pećnice kako bi se pripremili neverovatno ukusni grilovani obroci, pice, kiš ili peciva.

Osim četvrtastog keramičkog pleha, unutrašnjost pametne pećnice je od keramičkog emajla, izdržljivog materijala visoko otpornog na ogrebotine i koroziju što je čini i do sedam puta izdržljivijom od unutrašnjosti bilo koje druge mikrotaIasne pećnice.

Samsung je jedini proizvođač koji koristi visokokvalitetni keramički emajl koji se tradicionalno može videti kod standardnih pećnica. Unutrašnjost od keramičkog emajla je takođe laka za čišćenje i dezinfekciju. Tačnije, antibakterijska aktivnost unutrašnjosti je testirana i dobila je sertifikat od strane Hohenstein instituta u Nemačkoj.

Kombinacija keramičkog emajla i servisa za čišćenjepećnice parom čini ovaj proizvod lakim za održavanje i korišćenje. Stilska obrada nerđajućeg čelika kao i dizajn stakla upotpuniće izgled kuhinje potrošača i povećaće funkcionalnost svake radne površine.

Samsungova pametna pećnica će biti dostupna u Evropi od septembra 2012.

Svi detalji, video sadržaj kao i slike proizvoda su dostupni na Samsungovom mikrosajtu posvećenom sajmu IFA 2012: http://samsungifa2012.com ili mobilnom sajtu: m.samsungifa.com.

Facebook komentari: