Microsoft proširuje saradnju sa OpenAI-em

Microsoft ponovo ulaže novac u OpenAI kao deo proširenog partnerstva. Tehnološki gigant pravi investiciju od više milijardi dolara koja će dovesti do šire upotrebe OpenAI tehnologije, kao i do jače podrške. Microsoft kaže da možete očekivati „nove kategorije digitalnih iskustava“ koje uključuju i proizvode namenjene potrošačima i poslovne proizvode.

Microsoft proširuje polje saradnje sa OpenAI-om

ChatGPT bot stiže na Azure

Microsoft će povećati svoja ulaganja u superkompjutere koji ubrzavaju OpenAI-ovo istraživanje. Azure će ostati jedini OpenAI dobavljač u cloud-u za proizvode, istraživanja i usluge. Microsoft je prvi put podržao OpenAI 2019. godine, a vratio se 2021. Kompanije su se zbližile od početka njihove saradnje. Pored Azure usluge, Microsoft je lansirao funkcije koje pokreće OpenAI koje uključuju programiranje na prirodnom jeziku i DALL-E 2 alat za grafički dizajn. OpenAI koristi Microsoft-ovu infrastrukturu za obuku svojih najpoznatijih sistema, uključujući DALL-E 2 i popularnog ChatGPT bota.

Ne pominju se neki razvojni događaji o kojima se priča, kao što je ugradnja ChatGPT-a u Bing. Međutim, ovo proširenje može pomoći Microsoft-u da iskoristi konkurentsku prednost. Google navodno vidi ChatGPT kao pretnju svom poslovanju za pretragu i veruje se da posvećuje veliku pažnju chat botu za pretragu i drugim proizvodima veštačke inteligencije uprkos nevoljnosti da u potpunosti prihvati tehnologiju zbog zabrinutosti oko autorskih prava. Čak i ako dublje OpenAI partnerstvo ne poboljša Bing, Microsoft može imati koristi od primoravanja rivala kao što je Google da promene kurs.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,