BIZIT plus

Microsoft slavi 15 godina OneDrive-a redizajniranjem i novim funkcijama

Microsoft obeležava 15. godišnjicu OneDrive-a novom lending stranicom, pod nazivom OneDrive Home, i trebalo bi da vam olakša praćenje vašeg rada.

PCPress.rs Image

OneDrive Home se pokreće u „narednim mesecima“

Umesto da stignete na My files tab kada prvi put otvorite OneDrive, naći ćete se na novoj početnoj stranici koja podseća na dashboard u onlajn verziji Office-a. Kao i Office veb aplikacija, OneDrive Home sadrži listu vaših fajlova, organizovanu prema tome koliko ste im nedavno pristupali. Iznad liste su filteri koji vam omogućavaju da sortirate svoje dokumente prema tipovima datoteka Word, Excel, PowerPoint i PDF. Tu je i nova kolona „Activity “ desno od “Owner” file polja koja vam govori kada neko ostavi komentar, @mentios drugog korisnika ili vam dodeli zadatak u okviru deljenog dokumenta.

Na levoj strani početnog prikaza, Microsoft dodaje novi odeljak za brzi pristup, gde (baš kao u Windows-u) možete pronaći i zakačiti svoje prostore kojima se najčešće pristupa. Nažalost, ove promene trenutno nisu aktivne – Microsoft kaže da će OneDrive Home biti dostupan u „narednim mesecima“. Međutim, kako izgleda, nova početna stranica bi mogla da posluži kao centralno čvorište koje bi trebalo da vam pomogne da ostanete organizovani dok sarađujete na daljinu. Osim svoje OneDrive veb aplikacije, Microsoft takođe uvodi svoju funkciju foto priča za OneDrive mobilnu aplikaciju (u suštini OneDrive ekvivalent Instagram pričama) korisnicima u Australiji. Ova funkcija neće stići do korisnika u SAD ili drugim regionima do kasnije ove godine.

Pročitajte i:  CEO Microsoft-a: Saradnja sa OpenAI je sigurna uprkos otpuštanju Altmana

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,