Odlazi prva žena CEO iz Tindera

Najnovija izvršna direktorka Tinder-a je otpuštena nakon manje od godinu dana. Novootkriveni izvršni direktor Match Group-e, Bernard Kim, najavio je odlazak izvršne direktorke Tinder-a, Renate Nyborg.

Odlazi prva žena CEO iz Tindera

Tinder zabeležio pad prihoda tokom 2022. godine

Kim je u svom saopštenju jasno stavio do znanja da Tinder nije uspeo da realizuje proizvode, privuče nove korisnike i natera ljude da iste proizvode kupe iako je nastavio da dodaje nove funkcije svojoj aplikaciji. Ti dodaci uključuju integraciju sa Spotify-em pod nazivom „Music Mode“, koja omogućava ljudima da dele muziku „Anthem“ na svom profilu i „Blind Date“, funkciju koja uparuje ljude na osnovu interesovanja pre nego što otkriju svoje fotografije.

Match Group je prijavila ukupan prihod od 795 miliona dolara, što je 12% više u poređenju sa istim kvartalom prošle godine, ali ispod prognoze od 800 miliona dolara do 810 miliona dolara. Finansijski direktor Match Group-e je primetio da je doprinos Tinder-a manji od očekivanog i imao je negativan efekat na ukupne marže kompanije. Kako je kompanija prošla kroz dva izvršna direktora od početka pandemije, takođe je izbacila niz novih funkcija i proizvoda kako bi videla šta tržište traži.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Nyborg je postala izvršni direktor krajem septembra 2021. godine, preuzimajući funkciju od Jim Lanzone-a, izvršnog direktora za medije koji je na tom poslu bio otprilike godinu dana. Nyborg je bila na čelu Tinder-ovog evropskog poslovanja od pridruživanja 2020. godine.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: