Microsoft testira novi generator lozinki za Edge

Kreiranje jakih i jedinstvenih lozinki za online naloge zamara mnoge korisnike, pa se upravo zbog toga okreću generatorima lozinki.

PCPress.rs Image

Tako su oni koji koriste Chrome kao glavni pregledač već mogli da vide pop-up obaveštenje “use suggested password” kada kreiraju neki novi nalog, budući da je Google generator ugradio direktno u pregledač. Microsoft testira sličnu opciju za Edge, te oni koji na svojim uređajima imaju Microsoft Edge Dev and Canary već mogu da testiraju opciju “Suggest strong passwords”, a kako bi brzo kreirali stabilnu lozinku za neki od novih naloga.

PCPress.rs Image

Da bi se ova funkcija aktivirala potrebno je da se ode u Settings, klikne na Profiles, pa na Passwords tab. U meniju će se pojaviti “Suggest strong passwords”, a kada se aktivira korisnici će dobijati predloge svaki put kada pregledač detektuje polje za unos lozinke. Oni koji već koriste neki  password manager verovatno nemaju problema sa smišljanjem jakih lozinki, ali je generator svakako dobar podsetnik za one koji ne vode dovoljno računa o bezbednosti svojih naloga.

Pročitajte i:  Zaštita pregledanja u Chrome browseru je značajno pojačana 

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,