BIZIT 2022

Microsoft testira Windows Defender ekstenzije za Chrome i Firefox

Microsoft je razvio, te počeo sa testiranjem Windows Defender Application Guard ekstenzija za Chrome i Firefox , a kako bi stvorio bezbednije uslove za rad poslovnih računara.

PCPress.rs Image

Opcija, koja je do sada bila ekskluzivna za Edge pretraživač, korisnike štiti tako što otvara web stranice koje se ne nalaze na listi odobrenih sajtova koje su prethodno sastavili administratori, te na taj način sprečava napadače da pristupe poslovnim mrežama ako se ispostavi da je neki od posećenih sajtova bio maliciozan. Ekstenzije mogu da se preuzmu u prodavnicama pretraživača za koje su namenjene, ali to ne znači da će Windows Defender za Chrome i Firefox funkcionisati bez pomoći Edge pretraživača.

Naime, opcija će, ukoliko neki web-sajt nije na listi onih kojima se veruje, sumnjivi URL otvarati u izolovanoj Edge sesiji, ali će se svaki link na koji se klikne u izolovanoj sesisji, a nalazi se na listi odobrenih sajtova, pokretati u Chrome-u ili Firefox-u.

PCPress.rs Image

Da bi se opcija koristila neophodno je da se preuzmu i instaliraju i Windows Defender prateća aplikacija, i ekstenzije za pretraživač koji se koristi. Funkcija je za sada dostupna samo insajderima, te će do svih korisnika stići tek kada se obave sva testiranja.

Pročitajte i:  Microsoft smatra da je Windows 11 (konačno) spreman za široku upotrebu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,