BIZIT plus

Microsoft: testirajte Windows 7 na srpskom – "8" ante portas…

Windows8 Sledeća stepenica za testiranje je Windows 8. Ako ste propustili da testirate Windows 7 na srpskom jeziku, znajte da je već u planu Windows 8.

Za sada se testira jezgro sistema i funkcionalnost, a na vreme ćemo vas obavestiti kada se pojavi lokalizovana verzija na srpskom jeziku dostupna za testiranje.

Da li će Windows 8 biti bolji od Windows-a 7? Verovatno hoće, kao što je svaka naredna verzija bila bolja u odnosu na prethodnu, jer je više uvažavala želje korisnika, jer je umela da barata sa potpuno novim hardverskim komponentama i dodacima, jer je bolje umela da sarađuje sa drugim računarima, sistemima  i servisima…

Prve informacije ukazuju da se najviše radi na mrežnim unapređenjima i težnji da se napravi 128-bitno kompatibilno jezgro sistema. S obzirom na dosadašnja iskustva sa usporenim usvajanjem 64-bitne arhitekture, Microsoft se skoncentrisao da se pre svega obezbedi kompatibilnost sa 128-bitnim adresnim prostorom i 128-bitnom komunikacijom sa osnovnom memorijom, a tek u narednom koraku i sa pravim 128-bitnim procesorskim instrukcijama.

Pratite www.pcpress.info i uključite se na vreme.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?


215509_windows-akcija16. novembar 2009. godine – testiranje Windows-a 7 je odavno završeno i sve završne lokalizovane verzije su odavno dostupne na tržištu.

Nestrpljivo vas očekujemo u fazi testiranja sledeće verzije operativnog sistema Microsoft Windows.

PC Press


Microsoft vas poziva da testirate srpski Windows 7.

Kancelarija Microsofta u Srbiji poziva sve zainteresovane korisnike da iskoriste jedinstvenu priliku i isprobaju izdanje operativnog sistema Windows 7 na srpskom jeziku. Pored mogućnosti da se i lično uvere u inovacije koje će doneti novi Windows, korisnicima se pruža šansa da prijave eventualne nedoslednosti u radu sistema ili prevodu na srpski jezik i tako lično doprinesu kvalitetu srpske verzije Windowsa 7.

Faza testiranja beta verzije srpskog Windowsa 7 trajaće od marta do juna 2009. godine, a sve što zainteresovani korisnici treba da urade je da posete Web lokaciju www.microsoft.com/sr-latn/rs na kojoj će pronaći kompletno uputstvo za uključivanje u program testiranja beta verzije Windowsa 7 na srpskom jeziku.

Više informacija o Windowsu 7 (na engleskom jeziku) možete pronaći na Web lokaciji www.microsoft.com/windows/windows-7

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima


06. Feb 2009.

Da biste mogli da se prijavite i uključite u testiranje Windows 7 platforme na srpskom jeziku, neophodno je da imate Live ID, registrovani nalog za Microsoft Live servise koje inače koristite za Live Mail ili Live Messenger. Prijavljivanje sa vašim Live ID nalogom je neophodno da biste uopšte mogli da vidite sadržaj strane www.microsoft.com/sr-latn/rs na kojoj možete da se prijavite za testiranje Windowsa 7 na srpskom jeziku. Ukoliko je ovaj uslov ispunjen, za prijavljivanje je potrebno samo da pošaljete svoje ime i prezime i e-mail adresu na koju će vam stići dalja uputstva.


13. Mar 2009.

Ukoliko je vaša aplikacija za testiranje paketa Microsoft Windows 7 na srpskom jeziku prihvaćena, trebalo bi da ste dobili poruku o minimalnim hardverskim zahtevima za testiranje:

<quote>

Kako bi spremno dočekali početak testiranja srpske verzije Windows-a 7, želimo da Vas obavestimo o minimalnim hardverskim zahtevima. Potrebni su:

  1. procesor na 1GHz  (32 ili 64 bita)
  2. 1 GB RAM memorije
  3. 16 GB slobodnog prostora na čvrstom disku
  4. grafička kartica koja podržava DirectX 9 sa 128MB memorije
  5. DVD čitač
  6. pristup Internetu
Pročitajte i:  Microsoft počeo da prikazuje Windows 11 reklame u Windows-u 10

Ukolio Vaš računar ne ispunjava ove minimalne uslove, ljubazno Vas molimo da nas o tome obavestite u narednih nekoliko dana. Napominjemo da su ovo minimalni potrebni zahtevi i da u suprotnom Windows 7 neće moći da se pokrene.

Srdačan pozdrav,

Vaš Srpski beta tim

</quote>


24. Mar 2009.

Na našem sajtu dostupan je prikaz beta1 Windows-a 7


Izvor: Microsoft

Vesti iz kompanije Microsoft

Facebook komentari: