Microsoft tuži Foxconn-ovu matičnu kompaniju zbog kršenja patentnih prava

Microsoft je podneo tužbu protiv kompanije Hon Hai, u čijem sastavu se nalazi i Foxconn, zbog patentnih tantijema koje ona navodno duguje prema sporazumu o licenciranju patenata iz 2013. godine, za neodređene Android i Chrome OS uređaje.

PCPress.rs Image

Microsoft i Hon Hai potpisali su ugovor o licenciranju patenata širom sveta koji obezbeđuje široku pokrivenost Microsoft patenata za uređaje koji koriste Android i Chrome OS, uključujući pametne telefone, tablete i televizore. Gigant iz Redmonda optužio je Foxconn da nije obezbedio obećane dvomesečne izveštaje o autorskim pravima, kao i da nije pravovremeno isplaćivao dugovanja. Tužba je podneta Okružnom sudu SAD-a za Norther District u Kaliforniji.

U saopštenju koje je izdato navedeno je da Microsoft ozbiljno shvata svoje ugovorne obaveze i da očekuju da i druge kompanije učine isto. Zakonska akcija koja je sprovedena protiv Hon Hai-ja ima za cilj da se izvrše uslovi izveštavanja koji su potpisani 2013. godine, ali i da se istovremeno radi na tome da se što pre reši neslaganje do kojeg je došlo.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft najavio nove Android integracije za Windows 11