Top50 Glas publike

Microsoft ukida HomeGroup funkciju za Windows 10

Sa dolaskom rešenja za skladištenje u cloud-u, korisnici su se udaljili od korišćenja rešenja kao što je HomeGroup za deljenje sadržaja sa drugima. Zbog ove evolucije, Microsoft je odlučio da uslugu HomeGroup pošalje u zaborav. Počevši od novog Insider build 17063 koji je nedavno objavljen, usluga HomeGroup više ne postoji u operativnom sistemu Windows 10. Međutim, već postojeći korisnički profili koji se koriste za deljenje i podeljene datoteke i folderi nastaviće da rade. Ova promena će stupiti na snagu na proleće 2018. u ažuriranju za Windows 10.

PCPress.rs Image

Sa Windows 7, Microsoft je predstavio ovu, tada novu funkciju, nazvanu HomeGroup, koja omogućava korisnicima da dele slike, muziku, video zapise i dokumente sa drugim ljudima u svojoj HomeGroup mreži. Nakon kreiranja ili pridruživanja HomeGroup-i, korisnici su mogli da odaberu biblioteke koje žele da dele kao i da spreče deljenje određenih datoteka ili fajlova.

Što se tiče adekvatne zamene za HomeGroup opciju, kada je u pitanju skladištenje datoteka Microsoft za korisnike Windows-a 10 preporučuje OneDrive platformu za skladištenje i saradnju u oblaku, gde možete da čuvate sve podatke koji su vam bitni – poput datoteka, fotografija, video zapisa i još mnogo toga. OneDrive fajlovi na zahtev podiže skladištenje datoteka u cloud-u korak dalje, omogućavajući vam da pristupite svim vašim datotekama u oblaku bez potrebe da ih preuzimate i koristite prostor za skladištenje na vašem uređaju. Za funkciju deljenja, i za one koji ne žele da koriste cloud za povezivanje svojih uređaja, opcija Share za foldere i štampače vam omogućava da vidite dostupne uređaje i da ih povežete sa drugim računarima u vašoj kućnoj mreži. Što se tiče povezivanja, ono će sada biti lakše i više neće biti potrebno da se pamte lozinke HomeGroup-a kako bi se povezali na drugi računar. Sada možete jednostavno da se povežete preko Microsoft Account mejl adrese sa ostalim uređajima.

Pročitajte i:  Microsoft planira da uloži 10 milijardi dolara u OpenAI

Microsoft se odlučio za ovaj korak iz prostog razloga jer ovu funkciju mnogi više ne koriste. Takođe, uz naprednu tehnologiju, logično je zameniti ovu funkciju sa drugim poželjnijim i modernijim opcijama.

Izvor: guru3d

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,