Microsoft ukida HomeGroup funkciju za Windows 10

Sa dolaskom rešenja za skladištenje u cloud-u, korisnici su se udaljili od korišćenja rešenja kao što je HomeGroup za deljenje sadržaja sa drugima. Zbog ove evolucije, Microsoft je odlučio da uslugu HomeGroup pošalje u zaborav. Počevši od novog Insider build 17063 koji je nedavno objavljen, usluga HomeGroup više ne postoji u operativnom sistemu Windows 10. Međutim, već postojeći korisnički profili koji se koriste za deljenje i podeljene datoteke i folderi nastaviće da rade. Ova promena će stupiti na snagu na proleće 2018. u ažuriranju za Windows 10.

PCPress.rs Image

Sa Windows 7, Microsoft je predstavio ovu, tada novu funkciju, nazvanu HomeGroup, koja omogućava korisnicima da dele slike, muziku, video zapise i dokumente sa drugim ljudima u svojoj HomeGroup mreži. Nakon kreiranja ili pridruživanja HomeGroup-i, korisnici su mogli da odaberu biblioteke koje žele da dele kao i da spreče deljenje određenih datoteka ili fajlova.

Što se tiče adekvatne zamene za HomeGroup opciju, kada je u pitanju skladištenje datoteka Microsoft za korisnike Windows-a 10 preporučuje OneDrive platformu za skladištenje i saradnju u oblaku, gde možete da čuvate sve podatke koji su vam bitni – poput datoteka, fotografija, video zapisa i još mnogo toga. OneDrive fajlovi na zahtev podiže skladištenje datoteka u cloud-u korak dalje, omogućavajući vam da pristupite svim vašim datotekama u oblaku bez potrebe da ih preuzimate i koristite prostor za skladištenje na vašem uređaju. Za funkciju deljenja, i za one koji ne žele da koriste cloud za povezivanje svojih uređaja, opcija Share za foldere i štampače vam omogućava da vidite dostupne uređaje i da ih povežete sa drugim računarima u vašoj kućnoj mreži. Što se tiče povezivanja, ono će sada biti lakše i više neće biti potrebno da se pamte lozinke HomeGroup-a kako bi se povezali na drugi računar. Sada možete jednostavno da se povežete preko Microsoft Account mejl adrese sa ostalim uređajima.

Pročitajte i:  Microsoft spaja Windows i Surface timove pod jednim krovom

Microsoft se odlučio za ovaj korak iz prostog razloga jer ovu funkciju mnogi više ne koriste. Takođe, uz naprednu tehnologiju, logično je zameniti ovu funkciju sa drugim poželjnijim i modernijim opcijama.

Izvor: guru3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,