Microsoft ukida Office aplikaciju za Chromebook-ove

Korisnici Microsoft Office-a na Chromebook računarima uskoro će biti uskraćeni za ovu aplikaciju. Naime, Microsoft je potvrdio da planira da ukine Office app za Android na Chrome OS-u. Aplikacija će biti uklonjena sa Google Play Store-a 18. septembra. Korisnici koji i dalje budu želeli da koriste Office na Chrome OS-u moraće da se uloguju putem web-a, preko Office.com ili Outlook.com web sajtova. Za sada nema bojazni za vlasnike Android telefona, jer će aplikacija za njih i dalje biti dostupna.

office

Ovo je jedan veliki korak unazad za korisnike. Iako web aplikacije rade dobro, jasno je da je u pitanju lošije iskustvo u odnosu na Android aplikaciju koja je dostupna i offline.

Za sada nije jasno zašto se Microsoft odlučio na ovaj korak, osim saopštenja u kome je navedeno da je to deo „napora da se obezbedi optimalno iskustvo rada za Chrome OS i Chromebook korisnike“. Šta god da je pravi razlog, korisnici Chromebook-a su dobili dodatni podsticaj da probaju Google Workspace (nekadašnji G Suite), Google-ovu alternativu Office paketu.

Pročitajte i:  Xiaomi 14: Mali i ubitačan

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,