ERP 2024

Review: OKI MB472dnw – ekonomična i raznovrsna štampa

OKI uređaji koji pripadaju MB400 seriji namenjeni su kao efikasno i ekonomično MFP rešenje za monohromatsku A4 štampu. MB472dnw je verzija koja zadovoljava sve osnovne MFP potrebe (štampa, kopiranje, skeniranje, fax), a fokusirana je na što rentabilniju eksploataciju.

PCPress.rs Image

Sve to čini štampač idealnim izborom za individualne korisnike, kao i male firme kojima je potrebno brzo i lako štampanje. Grafički displej u kombinaciji sa intuitivnim sistemom menija i specijalnim, funkcijskim tasterima omogućavaju svima u kancelariji lako korišćenje. Osim toga, štampač ima ugrađenu QWERTY tastaturu koja olakšava određene operacije, kao što su unos teksta ili e-mail adresa.

 

Jedna od glavnih stvari kada je u pitanju kontrolisanja troškova štampe se odnosi na upotrebu papira. Duplex štampa je najbolji način da se uštedi na papiru, a MB472dnw je u potpunosti podržava. Duplex režim rada se odnosi i na skeniranje i kopiranje. MB472dnw nakon odabira duplex opcije kopiranja, uređaj sam skenira prvo jednu stranu papira pa drugu i izbacuje kopiju bez dodatne intervencije korisnika. U industriji se ovo zove „obostrani uvlakač originala“ ili DADF. Na ovaj način se štedi vreme korisnika i redukuje upotreba papira. OKI navodi planirani mesečni maksimum od 80000 strana za MB472dnw, pa u ovom obimu štampe dotične mogućnosti mnogo znače.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

U standardnoj konfiguraciji kaseta za papir, MB472dnw može u sebi držati do 350 stranica. Za potrebe još veće količine papira, MB472dnw poseduje opciju dodatnih kaseta preko kojih se maksimalna količina podiže na 880 strana, podrazumevajući pri tome 80gsm papir. Ovako veliki potencijalni okvir upotrebe ne ide nauštrb kvaliteta štampe, pa MB472dnw nudi otisak koji je na nešto višem nivou od referentnog kvaliteta u industriji.

 

Kada je u pitanju štampa slika i grafikona, MB472dnw je tu još bolji od konkurenata. Iako je u pitanju monohromatska štampa, ovaj uređaj u svojoj kategoriji ima odličan učinak u ovom vidu primene. U praksi, bilo kakva kombinacija teksta, grafikona i ilustracija će na MB472dnw izgledati više nego dobro. Brzina štampe je sasvim solidna i iznosi 33 strana u minuti, dok prva kopija izlazi za deset sekundi. Za veliku većinu primena će ova brzina biti više nego dovoljna. Za one koji baš traže još bržu štampu, OKI u seriji 400 nudi MB492dn koji ima deklarisanu brzinu od 40 strana u minuti.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

 

MB472dnw poseduje opciju za WiFi konekciju, kao i za standardnu LAN vezu. Jedina stvar koja je izostavljena se odnosi na WiFi Direct, dok su sve ostale bitne stvari prisutne. Povezivanjem uređaja na internet dostupne su sve opcije „mobilnog“ štampanja, pa se preko OKI aplikacije na mobilnom telefonu lako može pristupiti štampaču i direktno sa telefona odštampati šta treba. Na raspolaganju su i Google Clound Print i Apple Air Print servisi, tako da su korisnici u mogućnosti da veoma brzo i lako štampaju željeni materijal, gde god da se nalaze. MB472dnw poseduje eMMC karticu kapaciteta 3 GB koja služi kao opcija za odloženu štampu i „secure print“ opciju, a moguće je direktno štampati sa USB flash diska ili skenirani fajl u nekom od popularnih grafičkih formatu snimiti na njega. Print funkcije kod MB472dnw jesu monohromatske, ali je skener „kolor“ u 600dpi rezoluciji.

PCPress.rs Image

Cena MB472dnw modela je veoma konkurentna, pa je jasan fokus na što ekonomičniji rad. U uslovima kada se štampa baš mnogo strana, bitan je svaki detalj koji na duže staze može doneti ukupnu uštedu u svim mogućim MFP akcijama.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

Kontakt: Original

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,