BIZIT 2022

Microsoft: Windows 10 i transparentnost novih ažuriranja

Većina Windows korisnika ne odlazi često na „Windows 10 update history page“, te im to i nije neophodno sve dok uređaji funkcionišu kako se očekuje. Dešava se da Windows ažuriranja ponekad postanu složenija nego što se očekivalo, a naročito u prvim fazama u okviru kojih se obično otkrivaju mnoge greške.

PCPress.rs Image

U okviru problema koji su u vezi sa ažuriranjem ponekad dolazi i do ozbiljnih grešaka, poput propusta koji je uzrokovao brisanje podataka na korisničkim uređajima, a nakon Windows 10 verzije 1809, što je dovelo do toga da verzija zakasni više od mesec dana. Upravo zbog toga u kompaniji Microsoft smatraju da bi svi korisnici trebalo da bukmarkuju Windows 10 update history stranicu, koja je kreirana kako bi se povećala transparentnost nakon komplikacija u okviru verzije 1809.

Kako ističu članovi Windows Update tima, Microsoft je nakon objavljivanja Windows 10 verzije 1809 kreirao stranicu koja je posvećena ažuriranjima, a kako bi korisnici mogli da prate promene, te napredak u okviru neke nove update verzije, kao i razloge zbog kojih neko ažuriranje kasni. Na stranici može da se pročita i zašto je verzija 1809 objavljena tek 13. novembra, te upozorenje za korisnike u kojem stoji da bi trebalo da sačekaju dok ime se ne ponudi automatski update.

Pročitajte i:  Smrt Internet Explorer-a je udaljena samo nekoliko nedelja

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da će stranica biti redovno ažurirana, te da bi trebalo da dobije i sekciju u okviru koje bi korisnici mogli da čitaju o značaju svakog ažuriranja, te o prednostima koje imaju oni koji ih primene.

Izvor: ZD Net

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,