Microsoft zvanično objavljuje kraj MSDT-a u ažuriranju Windows 11 Moment i Windows 12

Prošlog meseca je već bilo poznato da je kraj Microsoftovog alata za dijagnostiku podrške (MSDT) sve bliži, pošto je MSDT baner za odlazak primećen unutar verzije Windows 11 Dev Channel-a.

PCPress.rs Image

Procenjeni vremenski okvir zastarevanja će se desiti u naredne tri godine

Nagađalo se da je razlog za promenu bio da se nadolazeće verzije operativnog sistema Windows, kao što su Windows 11 i Windows 12 sledeće generacije, učine sigurnijim. Microsoft je sada zvanično objavio ovu najavu. Iako se već znalo da će MSDT (Microsoft Support Diagnostic Tool) biti penzionisan 2025. godine, zahvaljujući baneru o penzionisanju, Microsoft je sada dao više detalja u vezi sa tim. Kompanija je objasnila da će to biti proces postepenog gašenja. Objašnjavajući šta rade MSDT i stari Windows alati za rešavanje problema, gigant iz Redmonda je dao vremenski okvir za proces postepenog odlaska u penziju, koji počinje ove godine i traje do 2025.

Na dokumentu podrške u vezi sa tim, kompanija piše:

Microsoft povlači iz upotrebe stare Windows legacy inbox Troubleshooters, kao što su Keyboard troubleshooter i Speech troubleshooter, kao i Microsoft alatku za dijagnostiku podrške (MSDT) koja ih pokreće. Legacy inbox Windows Troubleshooters su ugrađene alatke koje, kada se pokrenu, automatski dijagnostikuju i ispravljaju uobičajene probleme za različite funkcije operativnog sistema Windows. MSDT alati za rešavanje problema će biti zastareli u sledećem izdanju Windows 11, a datum će biti određen.

Pročitajte i:  Windows 11 Notepad funkcija pomoći će vam da pišete sa sigurnošću

Procenjeni vremenski okvir zastarevanja će se desiti u naredne tri godine:

2023 – Počnite da preusmeravate neke od alatki za rešavanje problema na novu platformu za rešavanje problema Get Help

2024 – Dovršite preusmeravanje alatke za rešavanje problema i uklonite preostale alatke za rešavanje problema

2025 – Uklonite MSDT platformu

Microsoft je potvrdio da će Windows 11 22H2 ostati nepromenjen, što znači da će budućim ažuriranjima funkcija Windows 11 Moment, Windows 12 i dalje nedostajati MSDT i njegove funkcionalnosti.

Izvor: Neowin

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,