Samsung troši polovinu memorije Galaxy S23 čim ga uključite, novog, iz kutije

Kada kupite novi telefon, očekujete da ćete imati većinu prostora na raspolaganju kada ga prvi put uključite.

PCPress.rs Image

Najnoviji Android-ovi vodeći telefoni imaju 60 GB softvera

Međutim, ako kupujete novi Galaxy S23, možda vas čeka iznenađenje. Prema brojnim izveštajima, Samsung troši čak 60 GB za sistemsku particiju za One UI 5.1 operativni sistem i razne aplikacije. Neke od tih aplikacija proizvodi Samsung, druge će biti plaćene reklame sa Facebook-a, Netflix-a, Microsoft-a i drugih, u zavisnosti od toga gde kupujete svoje telefone. Neke od aplikacija se mogu izbrisati, ali većina ljudi koji kupe S23 sa 128 GB prostora za skladištenje neće ni znati da im je telefon već napola pun kada ga kupe. Pošto ovih dana nije teško popuniti 60 GB skladišnog prostora na pametnom telefonu, mnogi će brzo ostati bez prostora.

Uporedite to sa novim iPhone-om, koji će koristiti između 12 GB i 17 GB prostora, prema Appleovim tehničkim specifikacijama. Apple takođe obaveštava korisnike da se do 4,5 GB prostora može povratiti brisanjem nekih standardnih aplikacija koje su unapred instalirane na svim novim iPhone uređajima. Takođe, poređenja radi, Google zauzima samo 15 GB prostora na Pixel-u 7.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Samsung ne nudi takva uveravanja. Tehničke specifikacije S23 samo navode da je „deo memorije zauzet postojećim sadržajem“, bez naznake da će to biti polovina vašeg dostupnog prostora za skladištenje. Možda je to razlog zašto je Samsung povećao početni kapacitet na 256 GB na S23+ i S23 Ultra.

Izvor: Macworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,