Data centri 2024

Milionska kazna zbog krađe podataka

Prošle godine, Capital One banka doživela je jednu od najvećih krađa podataka u bankarskoj industriji. Tada su ukradeni lični podaci više od 100 miliona njihovih korisnika, koji uključuju identifikacione brojeve, brojeve bankarskih naloga, imena, adrese, kreditnu sposobnost i limit i druge informacije.

PCPress.rs Image

Epilog – ogromna kazna

Sada taj slučaj dobija svoj epilog – Američka kancelarija za kontrolu valute odredila je kaznu za Capital One banku u iznosu od 80 milona dolara, zato što nisu dovoljno obezbedili podatke svojih klijenata. U obrazloženju kazne navodi se da banka nije kreirala odgovarajući sistem zaštite pre nego što je podatke prebacila u cloud okruženje, kao i da nije dovoljno brzo reagovala kako bi umanjila efekte krađe.

Veruje se da je do upada u sistem došlo jer firewall u banci nije bio dobro konfigurisan za web aplikacije, što je prouzrokovalo krađu podataka 100 miliona korisnika banke u SAD-u i 6 miliona korisnika u Kanadi. Iz banke su naveli da je od tog trenutka uloženo mnogo napora i resursa kako bi se sigurnost podataka podigla na mnogo viši nivo.

Pročitajte i:  Microsoft je kažnjen sa 242 miliona dolara

Međutim, to nije bilo dovoljno da se izbegne kazna. Iako ona u apsolutnim vrednostima izgleda ogromna, napominje se da je u pitanju minimalna kazna, jer iznosi samo 75 centi po oštećenoj osobi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,