ERP 2024

Mimaki na sajmu Grafima

Važnost Grafime i naše regije za kompaniju Mimaki potvrđuje dolazak prvog čoveka marketinga za EMEA region, Mike Horsten-a. Prvog dana Grafime, g. Horsten će biti posvećen novinarima, a drugog dana je u planu prezentacija najnovijeg UV flatbed štampača UJF-3042MII, koja će početi 29.09. u 11:00 sati i otvorena je za sve posetioce sajma

dsc_5285

UJF-3042 MKII i UJF-6042 MKII su najnovija generacija UV flatbed štampača iz Mimakija, koji će zameniti ranije modele UJF-3042HG i UJF-6042. Novi štampači pokazuju opredeljenost kompanije Mimaki da stalno ulaže u istraživanje i razvoj s ciljem da kontinuirano bude vodeći proizvođač grafičkih rešenja. Novi štampači imaju još bolju produktivnost, kvalitet štampe i fleksibilnost od svojih vrlo uspešnih prethodnika.

Uz manje UJF modele, zvezda Grafime je i najnoviji štampač Mimaki UJV 55-320 UV. Odlična cena štampača i boje su kao stvoreni za našu regiju gde je cena otiska često u fokusu kupca. Širina otiska od 320 cm, vrlo fleksibilna UV boja, brzina od 110 m²/sat, prihvat rolne do 100 kg, a cena 65.000 evra. U bliskoj budućnosti ćemo gledati mnogo ovih štampača po našim štamparijama!

Osim ove dve poslastice, Mimaki je za Grafimu pripremio široku paletu svojih štampača i katera.

Najveći solventni štampač Mimaki SWJ-320 isporučuje se sa četiri print glave. Namenjen je za reklamnu industriju, štampu banera, jumbo plakata, nalepnica u širini do 320cm. Vrlo niska cena štampe ostavlja veliki prostor korisniku za profit, a robusna izrada cele mašine osigurava bezbrižan rad kod proizvodnje velikog volumena.

Od manjih modela solventnih štampača biće predstavljen Mimaki JV300-160. Ovaj model se odlikuje izuzetnom brzinom i vrlo visokim kvalitetom otiska. Brzina štampe prelazi 100 m² po satu što ovaj štampač čini idealnim za manje štamparske pogone ili kao odličnu pomoć velikim industrijskim štampačima za rešenje problema velikih opterećenja štampe.

Sporiji model Mimaki CJV150-160 ima integrisan kater u sklopu štampača. Ovo rešenje olakšava i znatno ubrzava izradu nalepnica za koje treba dorada na kateru. Fotorealističan otisak i niska cena eko boje čine ovaj štampač izuzetno zanimljivim našim štamparijama.

Od tekstilnih štampača, na Grafimi će biti predstavljen TX300-1800. Radna širina ovog štampača je 180 cm i idealan je za izradu zastava, tekstilnih banera, ali i za tekstilnu industriju za izradu aplikacija na tkanine za nameštaj, uređenje enterijera kao i modne tkanine. Štampa se vrši direktno na tkaninu bez sublimacionog papira, a otisak se fiksira kalanderom ili IC fiksatorom.

dsc_5530

Posebna klasa štampača je svakako Mimaki JKF500, veliki stoni flatbed štampač. Dimenzije radne ploče su 210×310 cm. Pogodan je za štampu pločastih materijala i suvenira brzinom većom od 60 m2 po satu. Vrlo precizne print glave štampaju otisak sa kapljicom od svega četiri pikolitara što dozvoljava štampu znaka veličine od svega dva pointa. Štampač je namenjen industriji ambalaže, suvenira, POS proizvoda ili reklama.

Uz štampače, posetioci će moći da testiraju i kater Mimaki cgSRIII kao idealnu doradu različitim aplikacijama na samolepljivim folijama ili papiru.

Mimaki će sa svojim štandom na Grafimi zauzimati najveći prostor i pobrojani štampači će sigurno privući veliki broj zainteresovanih posetilaca.

Facebook komentari: