Minecraft dobio opciju za preciznije kreiranje likova

Najnovije Minecraft beta ažuriranje dolazi sa opcijom koja igračima dozvoljava da menjaju izgled likova u igri, te ih prilagođavaju svojim estetskim željama. Promena dolazi zajedno sa još nekoliko ispravki koje su u vezi sa performansama i načinom igranja,  a korisnicima omogućava da avatare prilagođavaju i sopstvenom izgledu i tako kreiraju potpuno personalno iskustvo.

PCPress.rs Image

Funkcija je ponela ime Minecraft Character Creator i omogućava personalizovanje avatara direktno u igri, te je prva zvanična alatka koja dozvoljava ovaj vid fleksibilnosti, a nakon godina u kojima su junaci dolazili kao šabloni, a skinovi bili proizvod developera iz drugih kompanija. Tako nova alatka omogućava izmene crta lica, frizura, te drugih elemenata, a developeri tvrde da će biti dostupno preko 100 besplatnih elemenata kojima će se avatari prilagođavati željama igrača.

Za većinu igrača bi nove izmene trebalo da predstavljaju značajno osveženje, i trenutno su dostupne samo beta korisnicima, a uskoro bi trebalo da stignu na Minecraft Earth, te druge platforme kao što su iOS i Nintendo switch.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara