BIZIT plus

Minecraft univerzum: Igra kao učionica

Minecraft je jedna od najprodavanijih igara, budući da ju je do sada kupilo oko 200 miliona igrača. U poslednje vreme je inspirisala i neke profesore, te studente koji igru koriste za edukaciju.

minecraft

Eksperti s Univerziteta u Montrealu su nedavno objavili naučni rad u kojem se opisuje kako Minecraft može da se koristi za predavanja. Igra je iskorišćena tokom kursa na kojem su studenti učili o arhitekturi u razdoblju moderne, a predavanja su se u potpunosti odvijala unutar igre, te preko aplikacije za razmenu poruka Discord. Profesori su imali priliku da vide kako studenti koriste nove alate za svoje akademske ciljeve, a mladi su se brzo prilagodili novoj učionici.

Studenti su brzo počeli da sarađuju i da jedni drugima pomažu u rudarenju resursa, izgradnji domova i odbrani od hordi zombija i kostura. Za gradnju su im služili uzori iz razdoblja moderne, pa je jedan tim pokušao da rekreira Habitat 67 Moshea Safdieja, a druga Nakagin Capsule Tower u Tokiju.

Pročitajte i:  Igra za parove koji neguju vezu na daljinu

Ističe se da je bilo važno da igra ostane igra i da dok su studenti radili na projektima, što znači da su morali i da grade i da se brane. Na taj način im je mogućnost neuspeha postajala vrlo stvarna, pa su morali da traže rešenja iz kojih može da se zaključi da bi Minecraft mogao da se koristi za niz predmeta u osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima.

Facebook komentari: