Ministar Jovanović sastao se šefom jedinice za Srbiju i Crnu Goru pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i pregovore

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, sastao se danas sa šefom jedinice za Srbiju i Crnu Goru pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i pregovore, Majklom Milerom, u Beogradu.

PCPress.rs Image

Jovanović je informisao Milera o planovima i aktivnostima ministarstva za donošenje medijskih zakona, te da su u prethodna tri meseca formirane Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o elektronskim medijima i Radna grupa za donošenje Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja u RS za period 2020-2025, u periodu 2023-2025. godine.

Jovanović je istakao da se proces donošenja ovih pravnih okvira odvija transparentno uz konsultovanje novinarskih i medijskih udruženja, pri čemu se posebna pažnja posvećuje usklađivanju sa EU regulativom. On je takođe izvestio Majkla Milera da je Ministarstvo završilo Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama koji će se uskoro naći pred ministrima u Vladi RS nakon čega ulazi u skupštinsku proceduru.

Ministar se zahvalio predstavniku Generalnog direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore na svesrdnoj pomoći konsultanata iz EU, čime Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

PCPress.rs Image

Majkl Miler je izrazio zadovoljstvo generalnom ambicijom da se ubrza izrada važnih zakonodavnih dokumenata i pružio podršku za nastavak saradnje posebno u procesu daljih konsultacija i usklađivanja sa principima EU.

Facebook komentari: