BIZIT plus

Apple i skuplji iPhone „Ultra“ 2024

Apple istražuje mogućnost lansiranja skupljeg iPhone-a „Ultra“ iznad iPhone Pro i Pro Max modela, prema Apple-ovom tragaču Mark Gurmanu. Ovaj vrhunski uređaj mogao bi da stigne već 2024. godine sa linijom iPhone 16.

PCPress.rs Image

Prošlog septembra, Gurman je predvideo da bi „Ultra“ model mogao da zameni brend Pro Max sa ovogodišnjim iPhone 15, ali njegova najnovija teorija sugeriše da Apple želi da uspostavi moćniji – i skuplji – nivo iPhone-a. To znači da bi uređaj mogao imati čak i višu cenu od iPhone 14 Pro Max, koji počinje od 1.099 dolara.

Tokom prošlonedeljnog poziva kompanije Apple o zaradi, izvršni direktor Apple-a Tim Cook nije isključio mogućnost budućeg povećanja cene iPhone-a. Umesto toga, on je ukazao da bi kupci možda želeli da plate više da bi dobili bolji proizvod. „iPhone je postao sastavni deo života ljudi“, rekao je Cook. „Mislim da su ljudi voljni da se zaista protežu da bi dobili najbolje što mogu da priušte u toj kategoriji.

Pročitajte i:  Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Iako je još uvek nejasno kakve karakteristike bi mogle da budu sa „Ultra“ uređajem, Gurman spekuliše da će „verovatno ponuditi dalja poboljšanja kamere, brži čip i možda čak i veći ekran“. Takođe može doći sa dizajnom koji ispušta priključak za punjenje u korist bežičnog punjenja.

Kao što je Gurman primetio, Apple već „daje potrošačima razlog da plate“ dodavanjem najboljih karakteristika svojim Pro i Pro Max modelima. Prošle godine, Apple je napravio Dynamic Island ekskluzivno za iPhone 14 Pro i Pro Max, a Gurman kaže da Apple planira da ove nivoe učini još jasnijim ovogodišnjim lansiranjem iPhone 15.

Već se priča da će iPhone 15 Pro i Pro Max imati USB-C i možda čak koristiti tastere za jačinu zvuka i napajanje umesto fizičkih. Pored toga, iPhone 15 Pro Max bi mogao biti jedini uređaj koji ima periskopsko sočivo sa boljim optičkim zumom, što dodatno proširuje jaz između svakog modela.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: