Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija otvorilo je konkurs za mlade, studente završnih godina ili diplomirane mlade stručnjake, koji žele da se pridruže timu Ministarstva i rade na realizaciji različitih projekata u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije, informacione bezbednosti, biotehnologije, elektronske uprave, digitalne infrastrukture i medija.

PCPress.rs Image

„Moj IKT tim“ u okviru Ministarstva informisanja i telekomunikacija na ovaj način pruža priliku mladim ljudima za kontinuirano usavršavanje i edukaciju, mogućnost napredovanja u radu i sticanja posebnih znanja, kao i priliku za rad na uspostavljanju superkompjutera poslednje generacije, razvoju Nacionalne platforme za veštaku inteligenciju, jačanju Nacionalnog centra za informacionu bezbednost, razvoju softverskih rešenja biotehnologije i elektronske uprave i daljem širenju širokopojasne telekomunikacione mreže u Srbiji.

Ministarstvo poziva sve koji ispunjavaju kriterijume, da se prijave za neku od sledećih oblasti:

1. Razvoj veštačke inteligencije

2. Informaciona bezbednost

3. Izgradnja širokopojasne telekomunikacione mreže i uvođenje 5G mreže

4. Program Digitalna Evropa i digitalizacija turističke ponude u Srbiji

5. Razvoj veb tehnologija i veb servisa

6. Razvoj elektronskih usluga i usluga poverenja

7. Unapređenje poštanskog saobraćaja

8. Implementacija medijske strategije u Republici Srbiji

Način prijave

Svi zainteresovani kandidati mogu poslati biografiju i motivaciono pismo putem elektronske adrese karijera@mit.gov.rs, najkasnije do 15. aprila 2024. godine.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje nove planove u vezi sa veštačkom inteligencijom 

Napomena

Slanjem prijave, kandidat daje pristanak na obradu ličnih podataka u postupku selekcije u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,