ERP 2024

Motorola Edge 30 – Pametan izbor

Vodeća serija Motorola telefona Edge 30 i ovog puta stigla je u nekoliko iteracija. Dok top-model ima i priličnu cenu, varijanta bez sufiksa Pro kudikamo je pristupačnija. Da li to znači i da stiže s previše kompromisa? Na prvi pogled, ne bi se reklo!

PCPress.rs Image

Razumno oblikovan

Iako je Edge 30 Pro telefon koji je najpristupačniji od onih s najbržim čipsetom na tržištu (Snapdragon 8 Gen 1), da li je on zaista potreban većini korisnika? Ne, zapravo im je sasvim dovoljan model srednje ili više srednje klase, kakav zatičemo u Edge telefonu, posebno imamo li u vidu da je čak 300 evra jeftiniji. Da sve bude još bolje, telefon je prilično tanak i lep. Imamo utisak da se Motorola prilično potrudila i tako je već nekoliko generacija – non-Pro model ne stiže u istom kućištu sa samo nešto slabijim komponentama, već je precizno osmišljen i kreiran. S masom od svega 155 grama, potprosečnom veličinom ekrana od 6,5 inča i vrlo malom debljinom, Edge 30 definitivno ima sopstveni karakter i šmek, te će biti veoma privlačan brojnim korisnicima kojima treba jednostavan i lep telefon.

Pročitajte i:  Motorola predstavlja prve telefone na svetu sa Pantone validiranom kamerom i ekranom

PCPress.rs Image

Taj šarm je dopunjen brojnim odličnim karakteristikama. Nakon dizajna, ekran je još jedna udarna tačka telefona. Radi se o AMOLED ekranu osvežavanja 144 Hz, koji stiže s Always-On funkcijom. Multimedijalni utisak dodatno podstiču stero-zvučnici, ali ne treba prećutati odsustvo 3,5-mm konektora.

PCPress.rs Image

Uz Snapdragon 778 čipset telefon nudi odlične performanse, pri tome se ne pregrevajući (što je mana čipseta top-kategorije), a raspolaže sa 8 GB RAM-a i 128 GB (neproširivog; nema microSD slota) prostora za skladištenje. Pohvalu bismo uputili i skeneru otiska prsta koji je integrisan u bočnom tasteru.

PCPress.rs Image

Pogođen balans

Motorola je na ovom telefonu zadržala odličan sistem kamera koji se koristi i na Pro modelu. Radi se o veoma dobrom odabiru onoga što se, po našem mišljenju ali i opštem iskustvu, najčešće i koristi. Naime, Motorola Edge 30 ima dva senzora od 50 MP koji odlično rade svoj posao. Glavna kamera ima stabilizaciju, a ultraširokougaona kamera takođe donosi izvanredno iskustvo, te će odlično poslužiti u situacijama kada treba staviti više stvari/osoba u kadar.

Snimci Motorola Edge 30 telefona

Nema telefoto senzora, već je tu samo senzor dubine od 2 MP, ali je to daleko podnošljivije u telefonu srednje klase nego kod Pro varijante, gde ga takođe nije bilo. I prednja kamera od 32 MP veoma će dobro odraditi posao.

Pročitajte i:  Sajt Android Police proglasio Motorolu razr 40 ultra najboljim telefonom na preklop

PCPress.rs Image

Naplata za malu masu i jedno od najtanjih kućišta stiže u domenu kapaciteta baterije. On nije mali, ali nije ni impresivan za današnje standarde. Reč je o bateriji kapaciteta 4020 mAh, koja će biti dovoljna za jedan dan upotrebe, čak i nešto intenzivnije, ali ne i nešto više od toga. Brzi punjač snage 33 W dopuniće relativno brzo telefon.

PCPress.rs Image

Najzad, Motorola Edge 30 stiže sa operativnim sistemom Android 12, koji dolazi u svojoj čistoj verziji, s minimalnim dodatkom MyUX aplikacijama koje olakšavaju upotrebu telefona u raznim scenarijima. Takođe, tu je Ready For funkcionalnost koja pretvara vaš telefon u desktop ili multimedijalni računar.

PCPress.rs Image

Ukupan utisak o telefonu je veoma povoljan. Tu i tamo je poneki kompromis morao biti načinjen, i ovde se to ogleda u kapacitetu baterije, ali ni slučajno nije reč o nečemu što bi pokvarilo utisak o telefonu. S druge strane, imamo veoma brz i odzivan telefon, sjajnog ekrana i dobrih performansi, sa odličnim sistemom kamera koje su veoma svestrane i prilagođene svakom scenariju upotrebe. Uz to, reč je o jednom od najelegantnijih telefona što, priznaćete, ne kažu svaki dan za Motorolu. Čak smatramo da je, uzevši sve u obzir, model bez sufiksa Pro bolja kupovina od top-modela. Sve u svemu, reč je o jednom od najpametnijih izbora danas.

Pročitajte i:  Motorola Razr linija imaće veće prednje ekrane  

PCPress.rs Image

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr

Facebook komentari: