Motorola Edge 30 Pro: Najbrži po svaku cenu

Motorola nas je u Srbiji navikla na dobre telefone koji su poprilično jeftiniji nego u ostatku sveta. Magija koju izvodi lokalna kancelarija bila je uvek velika misterija, ali kupce to i ne treba da zanima. Ono što treba da ih zanima jeste Motorola Edge 30 Pro, perjanica njihove ponude!

PCPress.rs Image

Sa cenom od oko 710 evra, Motorola Edge 30 Pro je najjeftiniji model na tržištu koji dolazi s moćnim Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, najjačim od najjačih, kraljem performansi među pametnim telefonima. I dok je prvi sledeći konkurent bar 30 odsto skuplji, Edge 30 Pro fino balansira ono što nudi kako bi onima koji žele najbolje upravo to ponudio po nižoj ceni od drugih.

PCPress.rs Image

Kompromisi koji su morali da budu napravljeni da bi se Edge 30 Pro prodavao po ovoj ceni postoje, i to ne treba poricati. Plastično kućište i osrednji sistem zadnjih kamera elementi su na kojima se lomilo koplje, ali ako malo razmislite, ovo i te kako ima smisla. Moderni materijali i boje na telefonima novije generacije čine razlikovanje plastičnih od metalnih modela gotovo nemogućim, što je situacija s poleđinom telefona. Kada dodate uz to i činjenicu da je prva stvar koju 98 odsto nas uradi kada kupi telefon – stavljanje zaštitne maske i stakla, materijal kućišta je manje bitan. Osim u ekstremnim situacijama kada pređete kolima preko njega, ali tada ni metalno kućište neće mnogo pomoći.

Pročitajte i:  Novi Motorola edge 50 telefoni pomeraju granice svojim dizajnom, specifikacijama i kamerama

PCPress.rs Image

Oni koji imaju makro i zum kameru na svojim telefonima znaju da se one koriste jednom u 20 puta, i da, osim vizuelno, nedostatak zum kamere nikome neće mnogo nedostajati. Tu je par senzora od 50 MP koji sasvim dobro rade svoj posao, posebno glavna kamera koja ima optičku stabilizaciju sočiva i prilično veliki otvor blende od f/1.8. Dodajte tome i veoma brzi sistem fokusiranja i fuziju susednih piksela, i jasno vam je da je na vama samo da dobro kadrirate – telefon će odraditi svoje.

Primeri fotografija snimljenih Motorola Edge 30 Pro telefonom

Ultraširokougaona kamera je jako dobra po sunčanom danu, iako nema autofokusni sistem ili prednosti glavne kamere, dok je selfi modul prilično dobar sa senzorom velike rezolucije – 60 MP i širokim sočivom, dovoljnim za vas i još nekoliko prijatelja u kadru.

Dopadljiv dizajn posebno pleni tankim okvirima i OLED ekranom na 144 Hz s korisnom Always On funkcijom, a sa funkcionalne strane sviđaju nam se kvalitetni i prilično jaki stereo-zvučnici smešteni gore i dole.

Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

PCPress.rs Image

Najveću prednost ovaj telefon svakako krije ispod poklopca – Snapdragon 8 Gen 1 radi brutalno brzo, kako u CPU, tako i u GPU poslovima (igrama), dajući vam priliku da uživate u najzahtevnijem sadržaju na najbolji mogući način. Na zagrevanje kod Snapdragon čipsetova smo navikli, i čini se da je ono u skladu s prethodnom generacijom, bez mnogo pomaka po tom pitanju. Motorola nudi izbor modela sa 8 GB ili 12 GB RAM-a i od 128 GB do 512 GB skladišnog UFS 3.1 prostora.

PCPress.rs Image

Još jedna stvar koja nam se veoma svidela jeste brzi punjač od čak 68 W koji dolazi u paketu s telefonom. Poređenja radi, dobar deo laptopova dolazi s punjačima snage 45-60 W. Baterija od 4800 mAh se puni za oko 40 minuta, a do 50 odsto stižete za oko 15 minuta, što su impresivne brojke, posebno kada se poredi sa Samsung punjačima od 25 W na telefonima najviše klase.

PCPress.rs Image

Android 12 dolazi u svojoj čistoj verziji, minimalno opterećen Motorola aplikacijama, a tu je i Ready For funkcionalnost koja pretvara vaš telefon u desktop, konzolu za igranje i uživanje u multimediji i udobne video-pozive. Prosto rečeno, na ovom telefonu sve leti, što smo i očekivali. Po ovoj ceni model sa ovim specifikacijama ne morate ni da tražite, jer mu niko drugi ni izbliza nije prišao. Da, kamere bi mogle biti nešto bolje i kućište bi moglo da bude od metala, ali bi u tom slučaju cena bila otprilike dvostruko veća, a u paketu ne biste dobili punjač.

Pročitajte i:  HONOR Magic6 Pro: Nova era AI performansi

Autor: Mirko Topalović

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,