BIZIT plus

Meta pokreće prodavnicu avatara, a prvi proizvodi su dizajnerska odeća

Ako ste ikada pomislili: „Voleo bih da moj digitalni avatar nosi dizajnersku odeću“, imam odlične vesti za vas.

Meta pokreće onlajn prodavnicu u kojoj korisnici Fejsbuka, Instagrama i Mesingera mogu da kupe digitalnu odeću za svoj avatar. Prvi brendovi u prodavnici su Prada, Balenciaga i Thom Brovne, a odeća uključuje motokros odeću, duksericu sa logom i odela.

PCPress.rs Image

U objavi na Fejsbuku, izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg rekao je da će uskoro biti dodato još brendova.

„Digitalna roba će biti važan način da se izrazite u metaverzumu i veliki pokretač kreativne ekonomije“, kaže on.

Luksuzne modne kuće sve više se udružuju sa tehnološkim kompanijama u kreiranju brendiranih digitalnih odevnih predmeta. Prošle godine, Fortnite je predstavio Balenciaga skinove kako bi igrači mogli da kupe odeću poput brendiranih kapuljača za svoje likove u igri. U Roblox-u, igrači mogu da posete Gucci Town, zajedno sa baštom sa logotipom brenda i virtuelnom prodavnicom.

Uprkos velikim imenima u Metinom lansiranju, vest je tiho nestala a kompanija nije odmah odgovorila na zahtev za više detalja. Meta kaže da će prodavnica pokrenuti „uskoro“, iako informacije o tome kako će korisnici pristupiti prodavnici nisu odmah bile dostupne. Nadamo se da će digitalna odeća koštati manje od prave. U streamu uživo, Eva Chen, direktorka modnih partnerstava na Instagramu, pregledala je jedan izgled sa skraćenom majicom, farmerkama niskog rasta i belim kaišem, odevenim na Zuckerberg -ov avatar.

Pročitajte i:  Threads testira „današnje teme“  

„Ne znam da li sam to ikada mogao da izvedem“, rekao je. Slažem se!

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,