BIZIT plus

Motorola Edge 40 Neo: Tako dobar svakome

Motorola je rešila da jedan od najboljih telefona srednje klase učini još boljimEdge 40 je unapređen, dobio sufiks Neo i postao zaista neodoljiv.

PCPress.rs Image

Verovatno najbolji model srednje klase iz tekuće godine je, pomalo nenadano, dobio svoju novu iteraciju. Rekli bismo – ukupno bolju. Ponešto je dodato, ponešto je oduzeto, ali deluje da je, ukupno gledano, korisnik u plusu. To se vidi već u samom startu, s mirišljavim pakovanjem koje neodoljivo mami ne samo svojim mirisom već i sadržajem. Naime, Edge 40 Neo je dobio nove, izuzetno atraktivne boje, a nama se posebno svideo upravo jarkoplavi model s testa. Takođe, dok drugi „uštinu” na sadržaju pakovanja, Motorola isporuči i punjač i zaštitnu futrolu, pa se tu otišlo korak dalje. Tako Motorola Edge 40 Neo stiže sa futrolom u atraktivnoj boji uređaja (dakle, ne s običnom, providnom koja s vremenom požuti), koja je izrađena od biljnih materijala. Pride, poleđina telefona je od veganske kože, koja divno stoji u ruci. I sve to sa IP68 zaštitom.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Sam oblik i dimenzije su ostali neizmenjeni, što je plus, budući da je reč o ne tako glomaznom telefonu podnošljive mase kojim se lako upravlja jednom rukom. Ekran od 6,55 inča, P-OLED na 144 Hz, HDR10+ s odličnom maksimalnom osvetljenošću od 1300 nita lako ćete videti i pri jarkoj svetlosti. Dodajte tome i unapređenje hardvera baš tamo gde je korisniku najbitnije – Neo varijanta stiže s 12 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora, što je odlična stvar jer em donosi puno prostora za skladištenje, em garantuje korisniku da ne mora da brine o dugovečnosti telefona, te da može da koristi gomilu aplikacija bez bojazni da će dolaziti do bilo kakvih usporavanja.

Specifikacije

PCPress.rs Image

MediaTek Dimensity 7030 je čipset za koji se Motorola opredelila. U odnosu na Dimensity 8020 koji je korišćen u „običnoj” četrdesetici, sintetički benchmark programi pokazuju da je CPU nešto sporiji a GPU nešto brži, što je vrsta balansa koja će pogodovati ljubiteljima multimedije i igranja, ali je sve i dalje u sličnom razredu i redu veličine. Platformu pokreće Android 13 operativni sistem, koji stiže u praktično izvornom izdanju s nekoliko Motorolinih dodataka koji unapređuju funkcionalnost samog uređaja.

PCPress.rs Image

Glavni sistem kamera dolazi s dva senzora – glavni od 50 Mp, koga prati ultraširokougaoni senzor od 13 Mp. Oba senzora podržavaju fazni autofokus, dok glavni nudi isti u multidirekcionoj varijanti zajedno sa stabilizacijom. Rezultat su sasvim pristojne fotografije, prijatnih boja i dobrog nivoa detalja. Motorola je očigledno radila na unapređenju softverskog algoritma jer dobijamo utisak da je sada softverska asistencija prisutnija, ali istovremeno je manje agresivna. U svakom slučaju, i fotografijama i videom bićete sasvim zadovoljni i dobićete nešto što je iznad proseka klase. Slično možemo reći i za prednju kameru od 32 Mp, koja donosi veoma dobre selfije, ali i snimanje 4K i 1080p videa u 30 fps.

Pročitajte i:  Počela prodaja HONOR Magic6 Pro telefona u Srbiji

Baterija je takođe unapređena – na 5000 mAh, umesto 4400 mAh koliko je imala „vanila” varijanta. Punjenje je relativno brzo, a odvija se snagom od 68 W. Još jedan plus je što se punjač dobija u pakovanju, što uvek valja istaći i pohvaliti u današnje vreme. Sve u svemu, imate realnih dan i po do dva dana upotrebe, dok će oni najzahtevniji bez ikakvih problema izvući čitav dan, sasvim prihvatljivo i pohvalno.

PCPress.rs Image

Kada sve saberemo i oduzmemo, zaista deluje da je Motorola pogodila još bolji balans s Edge 40 Neo modelom. Telefon je izuzetno lep, s nekim atraktivnim detaljima koje naprosto nećete naći kod drugih proizvođača, pogodan za korišćenje jednom rukom, dovoljno hardverski snažan da vas isprati u svakom pogledu, s dobrim kamerama i autonomijom baterije. Drugim rečima, telefon bez neke izražene mane, a s dosta prednosti. Zato i smatramo da je pun pogodak i u ovom trenutku jedna od najpametnijih kupovina na tržištu – u svojoj cenovnoj klasi svakako!

PCPress.rs Image

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr

Facebook komentari: