Motorola je upravo promenila budućnost savitljivih telefona

Na Lenovo Tech World 23 događaju Motorola je prikazala potpuno novu dimenziju inovacija koje redefinišu mogućnosti fleksibilnog hardvera, AI tehnologije i personalnih asistenata.

PCPress.rs Image

Kompanija Motorola se godinama nalazi na čelu inovacija u svetu mobilnih tehnologija i nastavlja da bude posvećena donošenju smislenih inovacija i iskustava korisnicima telefona. Motorola je već sada uključila AI funkcije u mnoge sfere svojih uređaja kao što su kamera, baterija, displej i unapređene performanse. Međutim, korišćenje smartfona trenutno prolazi kroz transformativne promene u čijem centru se nalazi AI koji služi, ne samo kao personalni asistent, već i kao alat koji unapređuje obavljanje svakodnevnih aktivnosti, unapređuje performanse i kreira smislena iskustva korišćenja telefona.

Predstavljanje savitljivog displeja koji se prilagođava potrebama korisnika

Motorola nastavlja da pomera granice i investira u tehnologiju fleksibilnih displeja i uređaja. Novi konceptualni uređaj koristi FHD+ pOLED displej koji se može savijati i oblikovati u različite forme, u zavisnosti od potreba korisnika.

Novi koncept može biti postavljen u standardnu formu mobilnog telefona, ali i savijen oko ruke kao nosivi uređaj. Kada je postavljen ravno, 6.9-inčni displej prikazuje kompletno Android okruženje, baš kao i svaki drugi telefon.

Pročitajte i:  Vlasnici Motorola telefona dobijaju moćnu aplikaciju za produktivnost

U savijenoj formi, uređaj može biti podešen u „sedeći”, kompaktniji, položaj i dalje pružajući kompletno Android iskustvo.

Korisnici novi koncept mogu i obmotati oko ruke za iskustvo slično onom koje trenutno pruža Motorola razr 40 ultra, pametni telefon na preklop.

Potpuno novi AI koncepti

Motorola razume važnost personalizacije uređaja potrebama korisnika i nastavlja svoju posvećenost istraživanju novih načina na koje AI može da unapredi prilagođavanje uređaja korisnicima i pruži im zaista jedinstveno iskustvo korišćenja.

Motorola je razvila generativni AI model, koji radi lokalno na uređaju, sa ciljem da korisnicima dozvoli da svoj lični stil prenesu i na telefon.

Sa ovim konceptom, korisnici mogu da aplouduju ili zabeleže sliku svog autfita i kreiraju nove i jedinstvene AI generisane slike koje oslikavaju njihov stil. Ove slike potom mogu da se koriste kao unikatne pozadine telefona.

MotoAI

Lenovo razvija ličnog asistenta za PC i smartfon uređaje. Novi AI model razvijen je tako da nikada ne prestaje sa učenjem i poseduje jedinstveni model koji je prilagođen svakom korisniku i štiti njegovu privatnost.

Pročitajte i:  realme 12+: Plus koji daje više

Model je takođe dizajniran sa bazom znanja koja se adaptira na šablone i način korišćenja uređaja uz pomoć prirodnog glasa ili unosa teksta.

MotoAI koncept predstavlja inovativni pristup najnovijem trendu AI tehnologija sa velikim jezičkim modelima i dozvoljava korisnicima da vrše interakciju sa ličnim MotoAI asistentom i dobiju odgovore na pitanja, posebno kreiran tekst poruke koju žele da pošalju i mnoge druge funkcije koje mogu da im unaprede i olakšaju život.

MotoAI je u stanju da procesuira podatke i obavlja taskove lokalno na uređaju, nudeći tako dodatni sloj zaštite korisnicima.

MotoAI poseduje i bazu znanja na samom uređaju koja prati šablone ponašanja korisnika i njihova interesovanja kako bi ponudio ličnije i dinamičnije iskustvo interakcije tokom vremena.

2.0 Mobile Doc Scan

Prepoznajući potrebu za skeniranje dokumenata u realnom vremenu i u pokretu, Motorola je predstavila AI koncept model koji unapređuje mogućnosti Doc Scanner aplikacije, koja je integrisana u kamere kopmanijinih telefona.

Ova inovacija ima za cilj da poboljša finalni kvalitet skenirane slike, umanjujući nabore i senke kako bi dokumenti izgledali što oštrije i jasnije.

Pročitajte i:  Tecno Spark 20 Pro+: Lagani odskok

AI sažimanje teksta

Motorola je u okviru svoje strategije posvećena pomaganju korisnicima da svoju produktivnost podignu na nov nivo, uz pomoć različitih aplikacija i inovativnih rešenja. AI pregled teskta uzima duge čet poruke, mejlove i izveštaje i sažima ih kako bi korisniku predstavio ključne informacije, podatke i poruke za lako i brzo pregledanje i razumevanje.

Zamagljivanje privatnih podataka

Nova Motorolina funkcija koristi AI kako bi zaštitila sve informacije korisnika tako što na ekranu identifikuje i zamagljuje delove sadržaja koji prikazuje profilne slike i imena korisnika na postovima društvenih mreža.

PCPress.rs Image

Pogled u budućnost

Motorola je predstavila 4 AI koncepta koji obećavaju redefinisanje svakodnevnih iskustava korisnika – od generativne AI tehnologije do pozadinskih slika, koje udahnjuju život u ekran telefona, do napredne AI zaštite, koja maksimalno štiti lične podatke korisnika. Novim rešenjima Motorola nastavlja sa svojom misijom da kreira inovativna rešenja koja unapređuju mobilnost, prenosivost uređaja i korisnička iskustva vlasnika njenih telefona.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,