Motorola: Telefon koji se “uvija”

Sve je više onih koji žele savitljive telefone, pa je Lenovo (roditeljska kompanija brenda Motorola) najavila novi model koji može da se uvije oko ručnog zgloba. Kao sat.

PCPress.rs Image

Važno je da se odmah na početku kaže da se još uvek radi o konceptu, što znači da će proći još neko vreme dok Motorola savitljivi telefon ne stigne do korisnika. Eksperti kažu da se ipak radi o dokazu da Lenovo i dalje u laže u savitljive ekrane poput onog na ThinkPad X1 Fold (prvi savitljivi PC na svetu).

Kad bude ugledao svetlost dana, novi Motorola model će moći da se savija na nekoliko načina, pa će na primer moći da se namesti kao šator, slično kao modeli iz serije Samsung Galaxy Z Flip. Tako korisnik može da gleda video sadržaje, ili pravi fotografije bez potrebe za stalkom,  i izvuče maksimum iz 4,6-inčnog displeja. Može i da se obmota oko ručnog zgloba, da se nosi kao sat, što omogućava lak pristup porukama, mejlovima, aplikacijama.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Koncept uključuje “full HD+ pOLED” ekran , što znači da plastični OLED displej od 2.220 x 1.080 piksela može da se savija više i lakše nego klasični OLED. Ovi ekrani su lakši, tanji i izdržljiviji od staklenih. Efikasniji su i kada je potrošnja u pitanju, ali se napominje da su manje otporni na ogrebotine.

Stručnjaci kažu da ovaj koncept nije skroz nov, jer je Motorola sličnu stvar predstavila još 2016. godine. Sedam godina kasnije se priča ponavlja, pa se mnogi šale na taj račun i kažu da bi slično moglo da se dogodi i 2030. godine – koncept bez konačnog proizvoda.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: