TrendMicro

Motorola Moto G60 – Pristupačno, zaokruženo, masivno

Godina je tek počela, a već imamo kandidata za idealan pristupačan telefon. Motorola je prethodne godine napravila sjajan posao i probila se na treće mesto na domaćem tržištu, a ako se po jutru dan poznaje, i ovu godinu će nastaviti udarno. Dobar adut u pristupačnoj kategoriji je novi Motorola Moto G60, koji donosi odlične karakteristike po veoma prihvatljivoj ceni!

PCPress.rs Image

Za one koji žele sve

Kada pitate korisnike šta žele, odgovori su vrlo prosti i svode se na – sve! Hoće dobre performanse, dugotrajnu bateriju, odličnu kameru… i da telefon ne košta puno. Naizgled nemoguća misija. Ne i za Motorolu, koja pokazuje da je u stanju da osmisli veoma dobre uređaje za razne grupe kupaca.

PCPress.rs Image

Prvi utisak o telefonu se može sumirati jednom rečju – pozamašno! Moto G60 je nešto masivniji telefon od današnjeg proseka, premda nije neki problem držati ga jednom rukom zbog izražene visine, tj. odnosa stranica čak 20,5 : 9. Težak je 225 grama, a debeo skoro čitav santimetar, tako da bismo rekli da je ovo uređaj za one koji žele nešto veće telefone. Ekran od 6,8 inča je IPS tipa, i podržava osvežavanje do 120 Hz, uključujući i automatski mod koji prilagođava osvežavanje tipu sadržaja sa ciljem maksimizacije baterije. Kvalitet izrade je veoma dobar – staklo napred i plastika pozadi uz plastični okvir, ali utisak je da je sve na svom mestu. Telefon je otporan na prskanje, tako da ste i s te strane mirni u realnim uslovima eksploatacije.

Pročitajte i:  Huawei Mate 50 Pro – profesionalne fotografije na dohvat ruke

PCPress.rs Image

Za mozak sistema je odabran osmojezgarni 8-nm Snapdragon 732G čipset koji ima sasvim dobre performanse. Moto G60 ne juri nikakve brzinske rekorde, pa je reč o sasvim dobroj osnovi korektno balansirane platforme. Telefon raspolaže sa 6 GB sistemske memorije, te 128 GB UFS 2.1 skladišnog prostora, što se može proširiti slotom za memorijske kartice. Zanimljivo nam je da je naš model koristio samo jedan SIM slot – ništa od Dual SIM podrške, a nije da je falilo prostora. Dodajmo na to i 3,5-mm konektor za slušalice, kao i skener otiska prsta smešten na poleđini.

PCPress.rs Image

Gde je taj kompromis?

Negde mora biti kompromisa. Ne, to nije kod kamere, bar ne u nekoj razumnoj meri, pošto se koristi veoma dobar senzor od 108 MP, koji pravi vrlo pristojne fotografije i danju i noću, podržavajući Night Vision režim snimanja, kao i brojne interesantne modove, uključujući 4K u 30/120 fps, kao i Pro režim snimanja za sve koji se identifikuju kao „pola čovek pola algoritam”.

Snimci kamerama Motorola Moto G60 telefona

Rezultat su veoma dobri snimci, ali kada se odmaknete od glavnog senzora, ipak se prisetite da je reč o pristupačnom telefonu. Ultraširoki senzor od 8 MP i bokeh od 2 MP su tu tek da posluže… ponekad. Prednja kamera od 32 MP pravi veoma dobre selfije danju, dok noću već ima primetnijeg šuma, ali je to sve u granicama koje možemo očekivati na ovakvom telefonu.

Pročitajte i:  Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

PCPress.rs Image

Gde je onda načinjen kompromis? Nije ni kod baterije. Motorola Moto G60 stiže s masivnom baterijom od 6000 mAh, koja će trajati danima bez ikakvih problema ili izazova. Podržano je i brzo punjenje od 20 W, koje će bateriju dopuniti u razumnom roku. Sve u svemu, i s te strane su korisnici odlično pokriveni.

Interfejs Motorola Moto G60 telefona

Moto G60 koristi Android 11, u prepoznatljivom „skoro izvornom” obliku – bez nezgrapnih softverskih skinova i duplih aplikacija. Ipak, tu je Moto Experiences, koji dodaje određene gestove i automatizacije koji podižu upotrebljivost telefona na viši nivo, što Motorola objedinjeno naziva My UX. Pa đe je taj Masaro™? To jest, neki veliki kompromis?

PCPress.rs Image

Zapravo, ovom telefonu je teško naći neku ozbiljnu manu u cenovnoj kategoriji, dokle god vam ne smetaju nešto veći gabariti. Pored odlične cene u maloprodaji, treba imati u vidu da je telefon dostupan kod svih operatora u veoma povoljnim aranžmanima, kao i da je akcija Probaj Motorolu i dalje na snazi, što omogućava da ga vratite u roku od 30 dana ako niste zadovoljni, bez ikakvih dodatnih pitanja. Priznaćete, reč je o ubedljivom miksu dobrih osobina, cene i podrške, tako da je Moto G60 veoma lako preporučiti.

Pročitajte i:  Motorola Edge 30 Ultra - 200 megapiksela, i još svašta

PCPress.rs Image

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr/home

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,