Motorola potvrdila savitljiv telefon – Razr oživljava?

Motorola je potvrdila da planira da uskoro predstavi preklopni telefon sa najmodernijim mogućnostima pametnih uređaja današnjice. Isto tako, indirektno je najavljeno da će na taj način biti vraćen nekada izuzetno popularni Razr brend preklopnih telefona, samo ovaj put u smartfon izdanju.

PCPress.rs Image

Na MWC 2019 sajmu je potpredsednik Motorole Den Deri rekao da kompanija “veoma puno investira u preklopne pametne telefone i da joj je cilj da igra veoma značajnu ulogu u tom sektoru“. Na taj način bi se Motorola trebala priključiti kompanijama Samsung i Huawei, koje su već predstavile svoje Galaxy Fold i Mate X preklopne telefone.

“Počeli smo rad na preklopnim telefonima davno. I od toada smo dosta radili i napravili,” rekao je Deri. Takođe je tom prilikom potvrdio da “Motorola nema nameru da kasni za ostalim učesniciima na tržištu,” a imajući u vidu da je Samsung Galaxy Fold najavljen za kraj aprila, a Huawei Mate X za sredinu godine, to bi moglo da znači da najavu Motorolinog preklopnog smartfona možemo očekivati veoma brzo.

Pročitajte i:  Najnovije beta verzije WhatsApp-a za Android otkrivaju dve nove funkcije koje dolaze u aplikaciju 

Takođe je puno pažnje privukla njegova potvrda da će novi telefon doći u formi preklopnika. Za razliku od Samsung i Huawei rešenja, koja podrazumevaju da se nešto iz forme smartfona rasklapa u neku veću formu nalik na tablet, Motorola će u rasklopljenoj formi biti dimenzija smartfona, a preklapanjem po sredini bi se, praktično, njegove dimenzije prepolovile, što bi bilo izuzetno zgodno mnogim korisnicima koji žele da u sklopljenoj formi telefon bude manji. Den Deri je kritikovao konkurentska rešenja na interesantan način:

Dizajn koji koristi Huawei, pa delimično i Samsung, je najlepši i najčistiji. Međutim, i mi smo testirali plastic OLED uređaje sa ekranima sa spoljne strane. Takvi displeji se grebu čim ih dodirnete noktom i traju izuzetno kratko, jer su ekrani izloženi raznim materijalima. Vrlo je verovatno da će već prvog dana početi da se habaju. Ali jesu divni na prvi pogled. I biće sigurno divni tog prvog dana.”

PCPress.rs Image

Zatim je rekao da Motorolin koncept ne predviđa da savitljivi OLED ekran bude postavljen spolja, upravo zbog praktičnih problema u korišćenju. Takvi uređaji će brzo biti oštećeni, a možda čak postati i neupotrebljivi.

Pročitajte i:  Predstavljena Xiaomi 14 serija s Leica optikom sledeće generacije, koju donosi Xiaomi HyperOS

Izvor: Trustedreviews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,