BIZIT 23

Procureli renderi Huawei P30 i P30 Pro telefona otkrili sve

MWC najave su gotove, ali kraj sajma ne znači prestanak pristizanja novih informacija, naprotiv. Zahvaljujući novim procurelim fotografijama / renderima, kao i nekim ranijim saznanjima, u suštini sada znamo sve o Huawei P30 i P30 Pro seriji, novoj liniji top modela popularnog kineskog proizvođača.

PCPress.rs Image
Izvor: GSMArena

Tanki okviri, mali zarezi i skeneri otisaka prstiju unutar ekrana

Kao što su najave i govorile, Huawei P30 i P30 Pro će dobiti nova unapređenja kada je reč o displeju. Nema više širokih zareza na vrhu ekrana, koji su i nefunkcionalni i estetski malo kome dopadljivi. Sada će tu biti “waterdrop” (kapljica vode) zarez, koji će biti dramatično manjih dimenzija i zauzimaće manju površinu.

Oba telefona imaju veoma tanke profile, a vidljivo je da nema fizičkog skenera otisaka prstiju ni sa jedne strane. Prema najavama, i Huawei P30 i P30 Pro bi trebali da koriste in-display skenere otisaka prstiju. Za sada nije poznato da li je reč o optičkom, kao na Mate 20 Pro, ili ultrasoničnom skeneru, kao kod Samsung Galaxy S10 telefona.

PCPress.rs Image
Izvor: Phonearena

Još jedna jasna fizička razlika između displeja je u tome što će Huawei P30 Pro imati zakrivljeni OLED displej koji će se prostirati preko ivica. To će telefonu dati još bolji osećaj držanja u ruci, ali i lepši izgled. Naravno, za poklonike ravnih displeja, tu je standardan P30.

Pročitajte i:  Google navodno radi na funkciji sličnoj kontinuitetu za Android

Time-Of-Flight kamera i 10x Lossless Zoom

Huawei P30 i P30 Pro manje-više nastavljaju tamo gde je Huawei stao sa P20 i Mate 20 serijom prošle godine. Oba telefona imaju vertikalni sistem kamera u gornjem levom ćošku poleđine. Kod Huawei P30 Pro modela, glavna kamera ima tri odvojena senzora. Jedan od njih je regularan, dok glasine govore da će širokougaona alternativa zameniti monohromatski senzor sa P20 Pro. Treći senzor je jasno vidljivog kvadratnog oblika. Mnogi špekulišu da će to biti periskop kamera, koja bi trebala da donese 10x lossless zoom mogućnosti. Veoma impresivno, ukoliko se zaista ostvari. Desno od glavnog kamera modula je dual-tone LED blic, a po svoj prilici je tu i laserski autofokus sistem, uparen sa Time-of-Flight (ToF) kamerom koja može da odlično obrađuje informacije o dubini u realnom vremenu.

PCPress.rs Image
Izvor: Phonearena

Regularni Huawei P30 će, po svemu sudeći, koristiti sistem identičan onom koji je viđen na Huawei Mate 20 Pro kameri.Ukoliko su informacije tačne, očekuje se senzor od 40 megapiksela, zajedno sa širokougaonim senzorom, te telefoto senzorom koji snima 5x lossless zoom. Ovaj telefon neće imati Time-of-Flight senzor, koji će ostati ekskluziva za P30 Pro.

Pročitajte i:  Huawei i Ericsson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

Vrhunske performanse i velike baterije

Performanse Huawei P30 i P30 Pro telefona bi trebale biti identične onim koji smo sretalo kod Huawei Mate 20 Pro uređaja, budući da se baziraju na identičnom čipsetu. “Pogon” telefona će biti Kirin 980, 7-nanometarski čipset odličnih performansi. Za sada nema preciznijih informacija o skladišnom prostoru, mada se očekuje da, u skladu sa standardima, on počne od 128 GB. Što se RAM-a tiče, trebalo bi da se regularni Huawei P30 isporučuje sa 6GB, dok će Pro varijanta imati 8GB.

Očekuje se da ovi telefoni imaju Android 9 Pie operativni sistem sa EMUI 9 korisničkim interfejsom. Još jedno područje napretka je baterija, i sve što je vezano za nju. Oba modela imaće 40W brzo punjenje, uz bežično i reverzno bežično punjenje. Očekuje se da će baterija Huawei P30 Pro telefona imati kapacitet od 4200 mAh, dok će regularni P30 imati bateriju sa oko 3500 mAh.

PCPress.rs Image
Izvor: Phonearena

Huawei P30 i P30 Pro najave i dostupnost

Telefoni Huawei P30 serije će zvanično biti predstavljeni 26. marta na događaju u Parizu. Narudžbine su već počele, mada nije još uvek sasvim jasno kolika će biti cena. Najbrži koji rezervišu P30 Pro će dobiti i vredne poklone, poput Playstation 4 Slim konzole, koju će dobiti 50 najbržih koji rezervišu ovaj telefon u zvaničnoj Huawei prodavnici u TC Ušće.

Pročitajte i:  Huawei uspešno poslovao u prvoj polovini 2023. godine

Nema zvaničnih potvrda o bojama, ali sa procurelih rendera se vidi da će bar tri varijante biti dostupne. Osim uobičajenog crnog modela, tu su i plavi i ljubičasti, oba sa gradijentima koji su nešto izmenjeni u odnosu na prošlogodišnju ponudu.

Izvor: Phonearena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,