Motorola predstavila Edge 30 Pro telefon

Najnoviji Motorola edge pridružuje se Motorolinoj premijum porodici, Motorola Edge 30 Pro. Sa vodećom u industriji mobilnom platformom, super-naprednim sistemom kamera i neverovatnim displejom, novi edge uređaj redefiniše svet pametnih telefona. Motorola je nedavno postala prvi OEM koji je lansirao smartfon sa ultramoćnim Snapdragon® 8 Gen 1, a danas donosi taj uređaj u ruke još većeg broja korisnika.

PCPress.rs Image

Oslobađamo performanse koje menjaju igru

Novi edge nudi Snapdragon® 8 Gen 1 mobilnu platformu, najnapredniju mobilnu platformu kompanije Qualcomm Technologies, koja pruža vrhunski 5G, AI, gejming, kameru, Wi-Fi i Bluetooth® tehnologiju.

Korisnici mogu da uživaju u svemu što donose Snapdragon Elite Gaming™ funkcije i iskuse užitak glatkog rada, bogatih HDR prizora za ultra-realističnu grafiku i snagu desktop računara u mobilnom uređaju.

U poređenju sa prethodnom generacijom, Motorola edge 30 pro pruža 30% više snage i 25% veću efikasnost uz Qualcomm® Adreno™ GPU.

Funkcije koje se prvi put nalaze u mobilnom telefonu – VRS PRO i Volumetric Rendering, isporučuju kadrove koji ostavljaju bez daha i živopisno osvetljenje.

PCPress.rs Image

Uz Snapdragon X65 Modem RF-System, novi edge uređaj može da se poveže sa ultra-brzim 5G mrežama3. Kako bi maksimalno iskoristili Wi-Fi 6 GHz spektar, telefon se povezuje sa još većim Gigabit brzinama koristeći Wi-Fi 6E5.

Maksimalno iskoristite Release 16 unapređenja za 5G, koja donose bolje iskustvo korišćenja i ispunjenje svih mogućnosti ove mreže naredne generacije.

Novi telefon isporučuje 4x brže performanse kada su u pitanju aplikacije, donoseći veštačku inteligenciju (AI) na sva polja, od fotografije do gejminga, pritom optimizujući peformanse, produžavajući trajanje baterije i povećavajući efikasnost. A sa novom arhitekturom smanjenje potrošnje energije, još više baterije biće sačuvano.

S obzirom na to da je trajanje baterije jedna od najvažnijih stvari za vlasnike telefona, novi edge dolazi sa 4.800mAh baterijom kako bi korisnici mogli da budu uvek povezani na 5G brzine bez potrebe da usporavaju. Plus, korisnici mogu da očekuju najbrže TurboPower™ punjenje do sada, sa mogućnošću punjenja do 68W koje pruža više od 50% snage baterije nakon samo 15 minuta punjenja. A, tu je i podrška za 15W TurboPower bežično punjenje. Za dodatni komfor, edge poseduje i mogućnost punjenja drugih uređaja bežičnom putem.

Pročitajte i:  Motorola predstavlja prve telefone na svetu sa Pantone validiranom kamerom i ekranom

Tri kamere visoke rezolucije za izuzetne fotografije

Od unapređenja fokusa i hardvera za stabilizaciju u glavnoj kameri, do značajnog smanjenja šuma i unapređenog noćnog snimanja prednjom kamerom, novi edge dolazi sa hardverom i softverom koji su spremni da vam u svakom trenutku pruže zapanjujuće fotografije i video snimke.

Motorola je podigla igru na viši nivo svojim trostrukim sistemom kamera nudeći izuzetne detalje koje pružaju dve 50MP kamere, isporučujući ultra-široke fotografije i izuzetan zum. Fotografi mogu da prave fotografije sa 32x više piksela koristeći all-pixel focus, i dobiju brže i preciznije performanse u svim uslovima osvetljenja, kao i da eliminišu podrhtavanje uz unapređenu optičku stabilizaciju slike (OIS) kako bi fotografije uvek bile kristalno čiste.

PCPress.rs Image

Za sve fanove snimanja videa, edge 30 pro snima sadržaj koji ostavlja bez daha prateći striktne HDR10+ standarde za preciznost boje, raspon boja, osvetljenje i kontrast. Uređaj takođe donosi živopisnu 8K rezoluciju pružajući kvalitet slike sa preko 26 miliona piksela – najveću video rezoluciju koja se danas može naći na telefonu.

Novi edge takođe rešava dva najveća problema ultra-širokih kamera: detalje i rad u uslovima lošijeg osvetljenja. Sa njegovim inovativnim funkcijama, korisnici sada mogu da prave 50MP ultra-široke fotografije sa zapanjujućim detaljima visoke rezolucije po danu, a zahvaljujući kombinovanju više piksela u jedan veliki, ultra-široki senzor donosi svetlost i oštrinu i u uslovima slabijeg osvetljenja.

Pročitajte i:  Motorola i Bose predstavljaju nove moto buds+ slušalice

Plus, za ekstremno krupne kadrove, tu je ugrađen Macro Vision, koji vas dovodi 4x bliže onome što slikate u poređenju sa standardnim objektivom. Ako vam to nije dovoljno, edge 30 pro ima i 60MP selfi kameru koja pravi selfije ultra-visoke rezolucije uz Quad Pixel tehnologiju.

Ultra-tečan dispej i kvalitet zvuka naredne generacije

Novi edge uređaj oživljava filmove sa preko milijardu nijansi živopisnih boja na 6.7” Max Vision OLED displeju. Motorola je stvorila oštriju sliku sa manje pikselizacije zahvaljujući Full HD rezoluciji koja, ne samo da optimizuje iskustvo gledanja, već i trajanje baterije. Sve ovo moguće je bez ikakvog seckanja i laga zahvaljujući neverovatno glatkom osvežavanju od 144Hz.

PCPress.rs Image

Kako bi dodatno pojačala sinematografsko iskustvo, Motorola je takođe spakovala specijalno audio iskustvo uz Dolby Atmos i dva velika stereo zvučnika kako bi zvuk bio bogatiji i prirodniji kada ga slušate uz pomoć slušalica ili preko zvučnika.

Uz Snapdragon Sound™ tehologiju, najnoviji Motorola edge uređaj poseduje napredni bežični audio kvalitet. U pitanju je potpuna promena igre za bežični audio, eliminišući jaz u audio kvalitetu između bežične i žične konekcije, isporučujući muziku visokog kvaliteta, kristalno čiste video pozive i savršeno sinhronizovanu zabavu, sve preko Bluetooth slušalica.

Inovativno softversko iskustvo

Najnoviji član Motorola edge porodice poseduje snagu koja čeka da je oslobodite. Zato je tu Ready For5, koji pojačava sve mogućnosti vašeg telefona. Ready For je ponovo osmišljen potpuno novim izgledom preko cele platforme, i predstavlja idealno rešenje za današnji hibridni svet.

Korisnici samo trebaju da se prosto povežu bežičnim ili žičnim putem kako bi uživali u sveobuhvatnom iskustvu koje donosi veliki ekran, bilo da su u pitanju igre ili video pozivi. Ready For PC je sada kompatibilan sa Windows 10 i Windows 11 operativnim okruženjima, čineći ga lakšim za povezivanje i deljenje fajlova između dva uređaja.

Pročitajte i:  Motorola Edge 50 Pro: Na drugačijim osnovama

Kao deo Motoroline posvećenosti da korisnicima pruži najbolje moguće softversko iskustvo, novi edge dolazi sa čistom verzijom Android 12 operativnog sistema, bez nezgrapnih softverskih skinova i duplih aplikacija.

Uz MyUX, uređaj radi onako kako to korisnik želi, dozvoljavajući mu da ga kontroliše prostim pokretima, menja podešavanja za zabavu i stvara izgled koji je zaista jedinstven,

Ključni prioritet za brend jeste i inkluzija pametnije tehnologije za sve, a Motorolin najnoviji pomak u ovom prostoru jeste podrška za autohtone ugrožene jezike. Sa ovim telefonom, Motorola je najavila dolazak Cherokee jezika u korisničkom interfejsu.

PCPress.rs Image

Motorola je takođe prva koja podržava Snapdragon Spaces XR Developer platformu. Kada se poveže sa Lenovo A3 ThinkReality pametnim naočarama, developeri mogu da stvaraju sveobuhvatno iskustvo korišćenja AR naočara sa novim Motorola edge uređajem.

Pametni stylus sa izuzetnom preciznošću

Sa novom Motorolom edge dolazi i veoma dragoceni dodatak: Motorolin prvi pametni stylus. Motorola pametni stylus je savršen za navigaciju, naglašavanje, obeležavanje, editovanje i svaki drugi zadatak koji zahteva izuzetnu preciznost. Možete ga koristiti uz veliki broj aplikacija čiji broj raste – a omiljene se prikazuju istog trenutka kada aktivirate stylus.

Dostupnost i cene

Nova Motorola edge 30 pro biće dostupna u dve boje: Cosmos Blue i Stardust White po ceni od 84.990 rsd početkom marta kod svih prodajnih partnera.

Facebook komentari: