BIZIT plus

Motorola predstavila sigurnosno rešenje za poslovne korisnike

Motorola učvršćuje svoju posvećenost bezbednosti predstavljanjem ThinkShield for mobile, sigurnosnog rešenja fokusiranog na poslovne korisnike.

PCPress.rs Image

Zaštita poslovnih korisnika

Bezbednost je uvek bila glavni prioritet kompanije Motorola, a kako mobilne pretnje nastavljaju da evoluiraju, ključnu stvar u razvoju boljih sigurnosnih rešenja za poslovne korisnike predstavljaju upravo povratne infromacije koje se od njih dobijaju i koje su zaslužne za razvoj ThinkShield for mobile platforme.

Fokusirana na poslovne korisnike, Motorolina ThinkShield for mobile platforma predstavlja ekstenziju Lenovo ThinkShield sigurnosnog portfolia i nudi korporativna bezbednosna rešenja koja su najbolja u klasi, lakoću korišćenja, produktivnost i servisne funkcije za vlasnike Motorola smartfona.

Sa ovim programom, Motorola se nalazi u jedinstvenoj poziciji da ponudi kombinaciju rešenja, resursa, investicija i fokusa, kako bi biznis korisnicima pružila sveobuhvatan set funkcija. Pritom, svaki treći PC koji se na svetu proda pripada Lenovo porodici. Širenjem ThinkShield bezbednosnih rešenja na mobilnu platformu, Motorola i Lenovo donose jedinstveno bezbednosno rešenje koje prevazilazi ograničenja kategorija različitih uređaja.

PCPress.rs Image

Četiri principa zaštite

Gradeći na robusnom ThinkShield okviru, ThinkShield for mobile predstavlja četiri fundamentalna principa:

 1. Clean OS – pružajući jednu od najčistijih verzija Androida ograničavanjem broja unapred instaliranih aplikacija i kompleksnih UI slojeva, Motorola znatno smanjuje broj bezbednosnih ranjivosti na svojim uređajima.
 2. Secure by design – brojni slojevi sigurnosnih rešenja postavljeni su na:
 • Vrhunskoj bezbednosnoj platformi koja je ugrađena u sve Motorola uređaje. Pored Android Core Security i Policies funkcija, Motorola u svoj hardver ugrađuje dodatnu bezbednost (sa funkcijama kao što su Hardware Based Revocation, Hardware Root of Trust, Unlocked Bootloader Fues i sl.) i stvara lanac poverenja kroz sistemsku bezbednost (uključujući Code Signing, Tamper Proof Identity, Secure Boot i mnoge druge opcije).
 • Mogućnosti da se uređaj dodatno zaštiti od malware, phishing i mrežnih napada kroz odbranu baziranoj na veštačkoj inteligenciji.
 1. Always on manageability – lakoća aktivacije i korišćenja uz rešenja i ključna partnerstva koji uključuju:
 • Zero-touch aktivaciju za izuzetno uprošćeno korišćenje u poslovnim uređajima
 • Sertifikate i partnerstva sa provajderima upravljačkih usluga kako bismo našim korisnicima obezbedili vodeća rešenja u industriji
 • Set unapređenih servisa koji uključuju posebnu podršku za poslovne korisnike kako bi mogli da funkcionišu bez dodatnih briga
 1. End-to-end approach – kompletna zaštita tokom celokupnog životnog ciklusa kroz Motorolin:
 • Trusted Supplier program – Vodeći program u industriji koji je dizajniran tako da se stara da svaki dobavljač ispunjava visoke bezbednosne standarde koje su postavili Motorola korisnici
 • Secure Factory Provisioning – Robusni procesi koji na najbezbedniji način dostavljaju ključeve, sertifikate i podatke na svakom uređaju
 • Insident Response Team – Tim bezbednosnih profesionalaca koji su posvećeni brzoj reakciji u slučaju bezbednosnih incidenata
Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

Kako bi ubrzala ThinkShield for mobile portfolio, Motorola je stvorila Center of Exellence kako bi se fokusirala na softver, bezbednost, servise i ekspanziju rešenja. Dodatno, Motorola se udružila sa vodećim kompanijama u ovoj sferi sa ciljem da pruži vrhunska rešenja koja će izaći u susret najzahtevnijim potrebama korisnika.

Kao rezultat toga, pored već izuzetno jakog portfolia Android Enterprise Recommended uređaja, svaki Motorola smartfon će imati i ThinkShield for mobile. Tokom narednih meseci, ThinkShield for mobile biće dostupan na svim uređajima i novim modelima sa dodatnim funkcijama kako bi se izašlo u susret rigoroznim zahtevima poslovnih korisnika.

Kako biste saznali više o ThinkShield for mobile mobilnom rešenju, posetite motorola.com/thinkshield!

Facebook komentari: