Kompanija promenila ime zbog hakerskih napada

Kompanije su sebi u prošlosti davale imena zasnovana na kodovima (na primer: XKCD), ali jedna od njih je sada primorana da promeni ime. The Guardian izveštava da je britanski registrator preduzeća primorao softverskog konsultanta da promeni ime, jer može da bude žrtva hakerskih napada, a između ostalih i sam britanski registrator preduzeća. Da do toga ne bi došlo, naređena je hitna promena imena.

kompanija primorana da promeni ime

Uvedene mere da bi se sprečili hakerski napadi

Početno ime “><SCRIPT SRC=HTTPS://MJT.XSS.HT> LTD,” je potencijalno zbunilo druge websajtove koji nisu pravilno obrađivali HTML formatiranje. Mislili su da je ime kompanije prazno i pokrenuli su skriptu za rešavanje problema XSS Hunter. Britanski registar firmi nije hteo da rizikuje da dođe do većih bezbednosnih propusta, pa su naterali kompaniju da promeni svoje ime.

Konsultantska firma je promenila svoje poslovno ime u „TA KOMPANIJA ČIJE JE IME SADRŽALO HTML SCRIPTS TAG LTD.” U međuvremenu, britanski registar firmi je objavio da su uvedene nove mere kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih grešaka. Uvek je više nego zabavno videti kako ime firme bazirano na programskom kodu izaziva probleme, ali ovo takođe ilustruje i koliko slaba web zaštita može biti. Ako pametno ime može da napravi pustoš, mora se obaviti mnogo posla pre nego što vlasnici web lokacija mogu biti sigurni da neće doći do potencijalnih problema.

Pročitajte i:  Google poklanja 10.000 sigurnosnih ključeva

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: